måndag 13 april 2009

Grilla på nyttigt vis

Eftersom det var så fint väder i helgen så drog vi fram grillen och grillade för först gången i år! Härligt! Det är bland det bästa som finns när det är varmt väder och man känner doften av nygrillat. Vi grillade fläskfilé och det blev riktigt gott! Jag tänkte dela med mig av mitt recept på en god marinad att lägga fläskfilén i innan man lägger den på grillen. Resultatet blir en mycket god och nyttig måltid.

Marinad till fläskfilé (eller annat kött såsom kyckling):
Räcker till 4-5 portioner
600 gram fläskfilé
1 dl soya
4 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
3 msk rapsolja
svartpeppar
chilikrydda eller annan het krydda
färsk riven ingefära

Blanda ihop alla ingredienserna till en marinad. Skär en skåra i fläskfilén och pensla merinaden på fläskfilén och så mycket som möjligt i skåran. Knyt ett snöre runt köttbiten så att den håller ihop. Låt den ligga i en plastpåse några timmar i kylen så att den hinner dra åt sig av alla smaker så mycket som möjligt. Om du får marinad över efter att du har penslat filén så häller du i resten i påsen och knyter sedan ihop den.

När grillen är varm lägger du den hela fläskfilén på grillen och grillar den tills köttet har blivit genomstekt. Ta bort snöret och skär upp fläskfién i fina bitar.

Vi åt fläskfilén tillsammans med grillade morötter, palsternacka och aubergine, kokt potatis och en grönsallad. Det blev jätte gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar