tisdag 5 maj 2009

Billig kesella

Något som jag äter mycket av, både för att det är gott och för att det är nyttigt, är lättkesella. Även min man är ett riktigt kesella-fan så jag skojar inte när jag säger att det säkert går åt ett par kg kesella hos oss i veckan. Man kan ha lättkesella till så mycket. Jag brukar ha det istället för smör på mackan, tillsammans med bär eller frukt till mellis eller röra ihop med kryddor som en liten dippsås till maten. Och det är supernyttigt eftersom fetthalten är 1% och den innehåller en massa bra proteiner.

Ett smaskigt mellis som man kan göra är att blanda lättkesella med lite kanel och äta med skivad frukt som kiwi och banan. Jag skrev om det i ett tidigare inlägg. Man kan ju variera vilka frukter man tar såklart.

Eftersom vi äter så mycket kesella hos oss så måste vi handla det ganska ofta och det blir ganska dyrt när man tänker efter. Normalt sett så brukar 250 gr lättkesella kosta runt 15 kronor i affären. Men nu har vi hittat en kesella som Lidl säljer och som kommer i förpackningar med 500 gr istället och de kostar lika mycket som de vanligaste lättkesella-burkarna från Arla och som innehåller 250 gr. Det blir alltså hälften så billigt om man shoppar på Lidl. Detta kan jag varmt rekommendera för den kesellan (eller kvargen som den kallas) är minst lika god! Och den håller länge också så vi brukar köpa på oss ganska många när vi väl är på Lidl. För det är inte alltför ofta vi är där kan jag avslöja...

Tänk att kvarg kan vara så gott! =)

Min mans favorit är att blanda kvargen med en skvätt Fun Light och ett gäng jordgubbar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar