tisdag 2 juni 2009

Nyttigt och smaskigt mellanmål

Här kommer ett tips på ett nyttigt och gott (för att inte säga världens godaste) mellanmål att äta när man är lite hungrig och det har gått runt 2-3 timmar sedan man åt sist.

Blanda lättkesella med en skivad banan och några skivade jordgubbar. Mums!

Jag ser alltid till att ha kesella hemma för det går att använda det i all oändlighet. Det är också super smaskigt att äta det utblandat med lite koncentrerad Fun Light i valfri favoritsmak! Det smakar som efterrätt samtidigt som det mättar bra.

Lättkesellan innehåller till stor del protein och därför är det så pass mättande. Många av oss får i sig för lite proteiner om dagen så om man äter ett kesellabaserat mellanmål dagligen är det ett sätt att se till att få i sig proteiner.

Man kan även prova Nästintill Fettfri Kvarg istället för LättKesella. Jag har tipsat om det tidigare. Den är minst lika god, men mycket billigare.


Kommentera gärna om ni har egna tips på vad man kan blanda kesellan/kvargen med.

2 kommentarer:

  1. Hej Karin!! Kesella är super! Jag brukar blanda kesella med Keso, och sedan med bananer och jordgubbar, nästan samma men jag tycker att Keso mättar lite mer =) Tack för i morse på passet!

    SvaraRadera
  2. Det låter jätte smaskigt det där. Men du äter ju det som lunch vilket låter lite i minsta laget tycker jag. Se till så att du blir mätt så att det inte blir att kroppen sparar in på att förbränna för att den ställer sig på sparlåga.

    Men keso är super gott, jag håller med! =)

    SvaraRadera