lördag 9 maj 2009

Ont i kroppen

Jag skrev igår om att det blev en hel del motion för min del under gårdagen. Idag blev det också en hel del av den varan. Jag började dagen med att träna in ett aerobicspass som jag ska köra för mina kollegor på tisdag. Vi har ju dragit igång Beach 2009 med alla tjejer på jobbet och jag kör en del gruppträningspass med dem. På tisdag är det dags igen och jag behövde förbereda mig inför detta. Jag hade ganska klart för mig hur jag ska lägga upp det så det gick ganska snabbt att träna igenom. Men jag höll i gång i åtminstone 40 minuter och blev rejält svettig.

Efter frukost begav jag mig in till stan och till World Class Nybroplan för att gå på Core kvartal. Precis som Booty kvartalen, som jag gick på igår, tränar vi som är instruktörer i core in en ny koreografi var 3:e månad. Det var detta som jag gjorde idag. Vi körde igenom det nya halvtimmes långa passet. Det kändes bra. Det kändes ordentligt i både magmusklerna, i rumpa och ländrygg. Precis som det ska. Efter det passet kände jag att kroppen hade fått jobba nog mycket för denna vecka, så resten av idag och hela dagen imorgon ska jag hålla träningsfri.

Vi pratade om på coren hur viktigt det är att man stärker upp magmuskerna eftersom starka muskler där gör att man avlastar ländryggen. Många av de som har ryggproblem skulle behöva träna sina magmuskler mer för att balansera upp. På core-passen jobbar man ganska mycket med rumpmusklerna också. Syftet med det är för att vi använder höftböjarmusklerna så mycket i vardagen och att rumpmusklerna är den motsatta muskelgruppen som man behöver stärka upp för att avlasta höftböjarn och förlänga dess muskler.

För alla som inte har provat att träna core ännu så kan jag starkt rekommendera det. Core är en träningsform som är bra för alla och som så gott som alla kan utföra. Att stärka upp core-musklerna är något som man har nytta av i vardagen. Det gäller att man har rätt fokus och har muskelkontroll när man utför passet. Om man inte har det första gången man provar så brukar man få det efter ett par gånger om man verkligen går in för det. Det är super viktigt att man hittar core-muskulaturen för att denna träningsform ska ge effekt. När man väl har hittat den så kan jag lova att träningen ger effekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar