tisdag 9 juni 2009

Omelett är bra mat på kvällen

På kvällen när jag äter middag, som brukar vara det sista målet jag äter på dagen, så brukar jag skära ner på kolhydraterna och i stort sett inte äta några kolhydtrater alls. Så pass sent på dagen så behöver man inte ladda med kolhydrater utan det viktigaste då är att få i sig mycket proteiner, fett och vitaminer. Då är det perfekt mat att svänga ihop en omelett och äta med en sallad.

Så här brukar jag göra min omelett som räcker till 2 portioner:
Blanda 4 ägg, lite sambal oelek, vitpeppar och chili med lite vatten
Hacka en gul lök, 4-5 skivor rökt påläggsskinka, lite soltorkad tomat, några svarta oliver och lite 10% fetaost.
Stek lök och skinka så att de får en fin färg. Häll över resterade ingredienser och äggblandningen. Sänk till låg värme och låt omeletten långsamt bli klar.

Detta är supergott med en blandsallad till! Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar