onsdag 10 juni 2009

Skönt att vara ensam i gymet

Imorse körde jag ett styrketräningspass i gymet på World Class Döbelnsgatan. Jag var i stort sett ensam i gymet under hela passet. Det kändes verkligen lyxigt att ha tillgång till ett rymligt och toppmodernt gym helt för eget bruk! Visst, det var några andra där, som kom och gick under tiden när jag tränade. Men de tränade på sitt håll och jag på mitt och vi var aldrig i vägen för varandra.

Annat var det i måndags när jag var på samma gym och styrketränade vid 17.30 på kvällen. Då var det ganska så mycket folk i gymet och jag var tvungen att anpassa min träning efter det. Vissa övningar fick jag ta senare i passet för att just de maskinerna var upptagna när jag ville använda dem. Det är riktigt störigt att styrketräna under de mest välbesökta tiderna och jag brukar normalt sett undvika det. Men i måndags hade jag inget val. Om jag jämför min träning idag med i måndags så är skillnaden stor. Man blir på mycket bättre humör när man känner att man kan träna exakt som man vill själv.

På morgnarna är det allt som oftast ganska tomt på gymet. Det var samma sak igår morse när jag även då var på samma gym och spinnade och körde annan konditionsträning. Det var bara jag och en tjej till på spinningpasset och så gott som alla konditionsmaskiner var lediga. När jag tränar på morgonen brukar jag normalt sett komma vid 6.30 när gymet öppnar. Jag gissar att det inte finns så många som är lika morgonpigga som jag eftersom det så gott som alltid är väldigt tomt på gymet vid den tiden. Jag kommer i vilket fall helt klart fortsätta att träna på morgonen så ofta som jag kan. För mig är det den optimala tiden på dygnet att träna. Jag har som mest energi och träningslust då. Att jag dessutom får träna så gott som ensam vid den tiden gör att jag har ytterligare en anledning till att träna vid den tiden på dygnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar