torsdag 11 juni 2009

Svenskar planerar sin träning efter vädret

Det är i alla fall en känsla jag har, att svenskar i allmänhet låter vädret bestämma om och vad de ska träna. Jag tänkte på detta när jag var ute och joggade på Djurgårn i morse. Vädret var inte det bästa då det var mulet, nästan dimmigt, ganska kyligt och regnet hängde i luften. Jag kan tycka att det är perfekt joggingväder. Men det verkade inte andra Stockholmare tycka då det var många färre joggare ute än vad det vanligtvis brukar vara vid den tiden på dagen.

Det är konstigt kan jag tycka att folk låter vädret styra sin träning så pass mycket. Jag hoppas att de som inte valde att jogga idag för att det var dåligt väder tränade på annat sätt istället. Men det kan nog tyvärr vara så att en del valde bort träningen helt.

Min devis lyder: "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder". Jag har nog aldrig hoppat över en powerwalk eller en joggingtur bara för att det regnar eller är kallt. Det är bara att klä sig därefter helt enkelt.

Den enda anledningen som man kan få ha för att få hoppa över ett träningpass är om man är sjuk, anser jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar