fredag 10 juli 2009

Dagens första cykeletapp avklarad

Så var dagens första cykeletapp avklarad. Jag satte mig på cykeln 05.52 imorse och trampade iväg. Som vanligt var smärtan när jag satt på sadeln olidlig de första minutrarna. Efter en stund på cykeln så är det som att man har vant sig vid smärtan och det gör inte längre så ont, fastän det egentligen gör ont. Men man lyckas på något sätt tänka bort det.

Idag regnade det inte så galet som igår, men det duggade så jag tog på mig regnstället för att vara på säkra sidan. Det blåste något galet mycket, men det var inget jag störde mig så mycket av. Det var bara bitvis som jag hade motvind och då var det så klart inte helt kul.

Det är som att jag är som Skalman och har en mat- och sovklocka inombords. Precis som igår kände jag mig rejält hungrig efter 45 minuters cykling, så då tog jag en paus och drack en halv proteinshake. Efter det kom krafterna tillbaka och jag cyklade på resterande halvan av sträckan som återstod.Pausen med energipåfyllnad i form av en proteindrink var välbehövlig. Min skärmkeps är superbra skydd mot regnet så att mascaran inte börjar rinna.

Totalt tog det mig 1 timma och 35 minuter att cykla till kontoret idag, samma tid som igår morse. Jag märker att jag har mycket lättare för att trampa på med bättre tempo på morgonen än på kvällen när jag ska hem från jobbet, för då är jag nästan stum i benen och jag känner verkligen av att jag har cyklat en del redan tidigare på dagen.

Jag cyklade inte fel en enda gång, cykelkedjan hoppade inte av och när jag körde genom stan på slutet av sträckan så hade jag verkligen gröna vågen med trafiklysena. Normalt sett brukar det kännas som att jag får stanna för röd signal hela tiden, men idag var det rött bara tre gånger!

Nu är det bara dagens andra cykeletapp kvar. Sedan ska jag definitivt vila mina cykelmuskler i helgen.

6 kommentarer:

 1. Kan du ens sitta nu? =)
  Jag är fortfarande imponerad av det här knasiga projektet.

  SvaraRadera
 2. Det går bra att sitta, inga problem. Det är när jag sitter på cykelsadeln som det inte är helt smärtfritt.

  Du borde joina mitt projekt! Var exakt är det du bor nu igen? Du har säkert närmare till jobbet än vad jag har så det borde inte vara några problem för dig att cykla till och från. Vad säger du?

  SvaraRadera
 3. Jag vågar inte ens erkänna att du nästan passerar utanför mitt hus! ;)
  Om jag börjar cykla till jobbet kommer familj och vänner bli oroliga för min mentala hälsa. =D

  Och mitt busskort går ut först 1 augusti.

  SvaraRadera
 4. Gör jag? Vilken adress? Jag kommer och plingar på tidigt måndag mporgon och drar dig ut och upp på cykeln! He he! =)

  Klart att de inte kommer att bli oroliga, de kommer att tycka att du gör något bra för sin hälsa!

  Busskortet kan du sälja!

  SvaraRadera
 5. Njae, så som jag rör på mig redan så tror jag inte att det är hälsan de kommer att tänka på direkt.

  Och jag tror minsann att jag kommer att flytta till söder om stan nu i helgen. ;)

  SvaraRadera
 6. Jaha, ska du flytta? Vart då?

  SvaraRadera