torsdag 9 juli 2009

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder

Imorse när jag vaknade hörde jag hur det spöregnade utanför. Först tvekade jag om jag verkligen skulle ta cykeln till jobbet. Men så beslutade jag mig för att trots allt göra det och att klä mig med regnkläder och skärmkeps för att skydda mig från regnet.

Jag kan meddela att det var verkligen blött så det var tur att jag hade klätt på mig så pass ordentligt.Nu sitter jag på kontoret, tryggt inomhus, för det regnar fortfarande utanför huset. Riktigt trist väder!

Så här gick morgonens cykling:
Det smärtade något galet mycket när jag satte mig på cykelsadeln imorse. Eftersom jag hade spenderat 3 timmar på cykeln igår så hade jag verkligen ont på sittbenen och det kände jag helt klart av när jag satte igång att cykla imorse. Jag tvingade mig att sitta ner och cyklade på bäst jag kunde. Idag lyckades jag hitta rätt väg in till stan på direkten, men jag valde att ta en lite annorlunda väg som jag tror var lite längre. Men det kändes bättre att ta den vägen för att jag kunde vara säker på att jag skulle hitta då.


Jag lyckades inte hålla riktigt det snabba tempo som jag hade hoppats på. Jag ser tre olika orsaker till det:  1. Jag var ganska mör i benen från gårdagens tre timmars cykling och var tvungen att hålla igen på tempot lite pga det.
  2. Det spöregnade hela tiden och det går inte att cykla på lika snabbt när vägarna är hala och det ligger regnpölar i vägen hela tiden.
  3. Av säkerhetsskäl vill jag inte speeda på som en galning. Dessutom var det en mängd rödlysen under min väg som jag var tvungen att stanna för.

Totalt tog det 1 timma och 35 minuter idag att cykla till jobbet. Något som var positivt idag var att kedjan inte hoppade av! Jag tänkte på att vara varsam när jag växlade för att undvika att den skulla hoppa av, så det var det som hjälpte tror jag.

När jag hade cyklat i ungefär 45 minuter kände jag mig nästan matt av hunger, eftersom jag inte hade ätit någon frukost (jag har väldigt svårt att få i mig mat tidigt på morgonen). Som tur var hade jag en banan i väskan så jag stannade till med cykeln, åt bananen och drack lite vatten. Efter det kände jag att energin kom tillbaka och jag trampade på mot jobbet. Sedan åt jag såklart en ordentlig frukost efter att jag hade kommit fram till jobbet.

Väl framme på jobbet var mina skor och fötter plaskblöta. Jag borde ha haft gummistövlar istället för gymnastikskor, inser jag så här efteråt. Jag var ganska blöt i övrigt också, både av svett och regn. Jag har hängt upp alla kläder nere i vårt duschrum här på jobbet. Men jag misstänker att de inte kommer hinna torka innan det är dags för mig att dra på mig dem igen ikväll när jag ska cykla hem... Det var samma sak igår, jag var tvungen att ta på mig svettiga kläder innan hemfärden. Men det känns som att det spelar egentligen inte så stor roll eftersom man ändå blir svettig igen och ska duscha när man kommer hem.


2 kommentarer:

  1. Wow. Du är både imponerande och knasig. =)

    SvaraRadera
  2. Ha ha, men det kan vara bra att vara lite knasig tycker jag! =)

    SvaraRadera