fredag 31 juli 2009

Jag saknar fullkorn och fibrer

Nu har vi varit i Italien i tre dagar och jag börjar redan längta ihjäl mig efter fullkorn och fibrer. I Sverige är jag van vid att alltid äta fullkornsvarianten av de kolhydrater som jag stoppar i mig. Om jag äter pasta så är det fullkornspasta, om jag äter bröd så är det fullkornsbröd. Om jag äter ris så är det samma sak där: jag väljer fullkornsris. Här i Italien är det så gott som omöjligt att få tag på annat än vitt bröd och vit pasta.

I morse efter att vi hade gått en morgonpromenad här i Florenz så skulle vi försöka hitta frukost någonstans. Det var lättare sagt än gjort. Till slut hittade vi ett cafe där de faktiskt sålde ett bröd som var lite mörkare än det annars så vita brödet och som hade lite frön och fullkorn i sig. Det var riktigt gott också!

Brödet hade de fyllt med sallad, tomat och någon slags äggomelett som de kallade för fritatta. Man blev riktigt mätt och det kändes som en bra start för dagen och magen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar