lördag 4 juli 2009

Melon är bland det godaste som finns

En av de bästa sakerna med sommaren är att det finns så mycket goda frukter som man inte kan äta under de andra delarna på året. Melon är en av dessa frukter, som i alla fall jag ser till att frossa i under sommaren. Jag älskar den frukten och då speciellt galiamelon, nätmelon och honungsmelon.

En varm sommardag är det också väldigt läskande att äta några klyftor melon då det är en väldigt saftig frukt. Melonen kan mycket väl njutas som den är, utan några tillbehör. Men jag har även några tips på hur man kan avnjuta den tillsammans med andra råvaror för att utgöra en komplett måltid.

Blanda melonbitar med bitar av nektarin och äpple. Tillsätt ungefär en halv deciliter Minikeso, några cashewnötter och strö över kanel. Då får du ett supergott mellanmål eller ett lättare kvällsmål.

Eller gör som jag gjorde till frukost imorse. Skär nätmelonen i bitar och lägg i en skål med Mild Naturell Lättyoghurt. Ta även en banan och skiva upp i bitar. Hälften av bitarna tar du i yoghurtskålen och hälften på en skiva tyskt solrosbröd med Lättkesella. Både på mackan och yoghurten strör du över kanel. Denna frukost kan varmt rekommenderas då den är god, nyttig och känns väldigt somrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar