fredag 3 juli 2009

Mina morgonpromenader ger mig energikickar

Nu börjar jag verkligen känna av på morgnarna att det var länge sedan man hade semester senast. Jag är helt klart tröttare än vanligt och jag har mycket svårare för att gå upp än vad jag normalt sett brukar ha. Igår morse hörde jag inte ens mitt larm fastän jag låg och snoozade var 3:e minut i ungefär 20 minuter. Stackars min man för han hörde det desto tydligare och var inte helt glad på mig när jag till slut vaknade till liv.

Men oavsett hur trött jag än är när jag släpar mig ur sängen så får jag alltid en sådan energikick av mina morgonpromenader. Jag slutar aldrig att förvånas över hur underbart härliga de är, vilken underbar start på dagen det är att ta en promenad och vad pigg jag blir av det!

Imorse tog jag min morgonpromenad i hemområdet. Jag kan säga att det skadar inte att promenera i de miljöer som jag har privelegiet att bo i. Detta är det första jag ser när jag kliver ut från dörren: båthamnen.

Längs med denna grusväg gick jag imorse.

Det såg så somrigt ut med den lilla gräsplanen och fotbollsmålet som jag gick förbi.

Den lilla stigen som leder in till skogen som vi har alldeles intill oss.

En annan liten stig.

Badstranden var helt tom och fridfull imorse. Jag såg en ensam badare som var en bit längre ut och strecksimmade.

Man får så sjukt sköna känslor i kroppen av att få promenera i dessa miljöer. Man blir pigg samtidigt som man blir avstressad. Och man blir helt klar i hjärnan, vilket gör att kreativiteten flödar fritt. Härligt!

Mälaren ligger tyst och stilla.

Det är så skönt på morgnarna, speciellt nu på sommaren när inte så många är ute så tidigt eftersom de har semester. Det är nästan folktomt vart man än går och man får tillfälle att lyssna till naturens läten istället.

Blåa toner

Blåklockor är så fina blommor!

Morgonsolen som blänker lätt vid strandkanten.

Humlekex kan vara ganska fina ändå.

Detta är hälsa för själen!

På väg hemåt igen, båthamnen närmar sig.

Jag kan inte få nog av detta, fastän jag ser det varje dag utanför mitt fönster.

En svan utförde sin morgontvätt vid båtarna.

Vår bostadsrättsförening.
För er som har möjlighet att ta en timmes promenad varje morgon så kan jag varmt rekommendera det. Det finns inget bättre sätt att börja dagen på, jag lovar! Och det är helt klart värt det att skippa en timmes sömn på natten för att istället lägga den timmen på morgonpromanaden. Man får så mycket energi tillbaka av att promenera ute i den friska luften att man i slutändan blir mycket piggare av det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar