tisdag 27 oktober 2009

Min stretchskola - bröst

Vi har kommit till del 5 i min stretchskola och jag kommer denna gång att tipsa om stretchövningar för bröstmuskeln.

Det kan vara svårt att komma åt bröstmuskulaturen och verkligen få en bra effekt i stretchen. Här kommer mina tre favoritövningar:
 1. För att stretcha denna bröststretch behöver man ha en vägg till hjälp. Ta tag med handen på vägen, håll armbågen böjd samtidigt som du vrider överkroppen bort från väggen så att du känner att du får en sträckning i bröstmuskeln. Håll i minst 20 sekunder och byt sedan till den andra sidan. Läs även mitt tidigare inlägg om just denna bröststretch.
 2. En annan skön bröststretch är att sträcka båda armarna utåt från kroppen samtidigt som du pressar upp bröstkorgen till en stolt position. Håll armarna lätt böjda och dra dem bakåt så pass långt att du känner att bröstmuskeln sträcks ut. Håll i minst 20 sekunder.
 3. Den tredje bröststretchen som jag vill tipsa om är när man knäpper händerna bakom ryggen samtidigt som man håller armarna raka. Sträck på dig, håll en stolt bröstposition och dra armarna ned mot golvet. Du ska då känna en stretch i bröstet. Håll stretchen i åtminstone 20 sekunder.
Man bör stretcha bröst efter styrketräning, bodypump eller annat muskelpass och när man har tränat armhävningar där man har hållit ett brett grepp med armarna.

Nästa muskelgrupp i stretchskolan blir höftböjaren.

Fler stretchtips som jag har skrivit om tidigare i min stretchskola:
Axlar
Lår
Triceps
Vad

2 kommentarer:

 1. Hej Karin!

  Riktigt fin blogg du har. Hur går det med träningen ?

  Mvh Jonas

  SvaraRadera
 2. Jonas:
  Kul att du gillar min blogg!
  Just nu tränar jag inte eftersom jag nyligen födde barn. Jag går dock långa promenader varje dag och längtar efter att kunna börja träna ordentligt igen.

  SvaraRadera