onsdag 7 oktober 2009

Mörkt och blåsigt på cykelturen

Igår kväll på väderleksrapporten sade de att det skulle blåsa och spöregna idag på morgonen, så jag var beredd på det värsta när jag vaknade i morse. Jag hade tur, för det hade slutat regna och duggade bara lite grann. Och det var riktigt milt väder, hela 10 grader ute vid 5.30! Ändå klädde jag på mig med en massa kläder och regnjacka, vilket gjorde att jag var genomsvettig när jag kom fram till jobbet efter den långa cykelturen.

Vad det gäller blåsten så stämde väderleksrapporten för det blåste riktigt rejält att det i vissa backar kändes som att jag knappt tog mig framåt.

Det var riktigt mörkt under de första 40 minuterna av min cykelfärd. Jag hade cykellampan på, men när jag cyklade genom ett skogsparti utan vägbelysning var det i alla fall så gott som becksvart, då min lampa inte är av den starkaste varianten. Jag var faktiskt lite rädd när jag cyklade där genom skogen. Jag såg nästan ingenting och vägen var gropig och full med vattenpölar efter nattens regnande. Men jag klarade mig från att ramla och det kom inga spöken eller troll och tog mig. Skönt!

Idag tog cyklingen längre tid än vanligt, strax över 100 minuter. Men jag har bestämt mig för att inte titta på klockan så noggrant på mina cykelturer då det oftast beror på väderförhållanden och trafikförhållanden, snarare än dagsformen, hur snabbt jag lyckas cykla. Eftersom jag inte vill riskera något i trafiken så får det ta den tid det tar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar