lördag 10 oktober 2009

Sömn är viktigt

Oj, jag råkade sova 10 timmar i natt! Det var inte vad jag hade tänkt direkt. Jag hade inte ställt väckarklockan, vilket inte är helt vanligt för att vara mig. Jag har lite svårt att släppa kontrollen på när jag går upp, även fast det är helg. Men igår kväll när jag lade mig kände jag att jag var helt genomtrött och ville unna mig en rejäl sovmorgon. Och det kan man verkligen säga att det blev!

För mig brukar det ofta vara just natten mellan fredag och lördag som jag sover som längst. Under veckodagarna sover jag i det minsta laget, mellan 5 och 6 timmar, vilket betyder att jag är väldigt trött när helgen kommer. Då är det viktigt att lyssna på kroppen och låta den sova ikapp. Jag vet att sömnexperter hävdar att man inte kan sova ikapp ett sömnbehov. Men i mitt fall skulle jag vilja kall det för det. För om jag inte hade sovit så pass länge som jag gjorde nu i natt är jag övertygad om att jag skulle känna mig mycket tröttare än jag gör nu. Istället känner jag nu att jag har ny energi och att kroppen verkligen har fått återhämta sig. Så nu är jag reda att möta helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar