fredag 2 oktober 2009

Tips för cykelturen

Jag cyklade till jobbet i morse på min nya fina cykel, som jag fick av min man i söndags på min födelsedag. Idag tog det 93 minuter, alltså exakt lika lång tid som det tog senast jag cyklade till jobbet förra veckan.

Några tips för att optimera cykelturen när man ska cykla långt:
  • Ha en cykelväska till din packning. Jag har provat att cykla till jobbet med ryggsäck. Men det är inte kul att ha en tung säck på ryggen medan man hela tiden lutar sig framåt i cyklingen.
  • Ha cykelhjälm! Tidigare hade jag inte det för att jag inte ägde någon hjälm. Men i söndags fick jag en hjälm av Peo så från och med nu kommer jag alltid att använda det. Man ska vara rädd om sig och har man en hjälm så känns det mer ok att cykla på med lite tempo.
  • Klä dig efter väderleken. I morse när jag cyklade iväg var det bara 2 grader, så jag klädde på mig tjock jacka, halsduk och vantar. Och det behövdes kan jag säga. En miss var att de skor jag hade på mig inte var speciellt varma så mina fötter var stelfrusna när jag kom fram till kontoret. Men ser man till att ha varmt på sig på hela kroppen så finns det inga ursäkter som heter "det är för kallt för att cykla". Klä dig varmt och cykla på så ska du se att du får upp värmen!

1 kommentar:

  1. ...om man har hjälm känns det mer ok att cykla på med lite tempo....

    Nja.. det är ju dels hastigheten det kommer an på när det gäller risken att hamna i olyckor. Ditt påstående bevisar att hjälmanvändare har en mera aggressiv körstil än andra.

    SvaraRadera