måndag 23 november 2009

Bikramyoga är effektiv träning

I dagens Metro fanns det en artikel om Bikramyoga. Jag har tänkt prova det ett tag nu, men inte kommit till skott.

Bikramyoga är en klassisk hathayoga med skillnaden att den utförs i 40-gradig värme. Fördelen med värmen är att man lättare kan slappna av och man får lättare att stretcha och töja sina muskler. Bikramyoga är en av de mest fysiskt krävande yogaformerna, dels på grund av den höga temperaturen och dels på grund av de avancerade positionerna och ställningarna.

Det finns många elitidrottsmän och kändisar som brukar träna bikramyoga. Madonna är en av de kändisar som är fast för denna träningsform och tittar man på hennes kropp förstår man att detta är effektiv träning.

Det som är bra med bikramyoga är att man tränar styrka och kondition samtidigt som man lär sig att slappna av och man blir av med både fysisk och psykisk stress.

Jag blev onekligen sugen på att prova när jag läste om denna yogaform i Metro. Min kompis Marie brukar träna bikramyoga ibland och hon brukar prata om det och att jag måste prova. Jag ska bara gå lite fler gånger på vanlig yoga först för att förbättra min yogateknik först. Men efter det ser jag fram emot att prova ett bikramyoga pass.

Någon av er som har provat bikramyoga? Hur var det?

Källa: Metro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar