lördag 7 november 2009

Lax, potatis och romsås

Vi åt lax med potatis och romsås till lunch idag. Det var gott att äta riktigt svensk mat. Fisk är något som jag inte har ätit så mycket av de senaste veckorna. Den thailändska och malaysiska maten har inte så många goda fiskrätter tycker jag.

Här kommer receptet på dagens goda lunch.


Lax, potatis och romsås
2 portioner

2 laxfiléer á 125 gram
2-4 potatisar
frysta grönsaker
1/2 dl lättkesella
1/2 dl mild naturell lättyoghurt
3 tsk röd rom
1 citron
peppar

Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Skvätta över lite citronsaft och krydda med peppar. Låt laxen gräddas i ugnen på 200 grader i ungefär 20 minuter. Skala potatisen och koka den. Koka de frysta grönsakerna i en annan kastrull. Under tiden rör du ihop såsen genom att blanda kesellan, yoghurten och romen. Krydda med peppar och rör i citronsaft.

Detta är en maträtt som går mycket snabbt att göra. Den är också god och nyttig. Man får i sig de viktiga och nyttiga omega 3 fetterna och bra med proteiner från laxen och bra kolhydrater från potatisen och grönsakerna. Den goda och fettsnåla romsåsen ger också bra med proteiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar