lördag 21 november 2009

Pestolax och quinoa

Idag lagade jag pestolax i ugn med quinoa och grönsaker till lunch. Det blev gott! Här kommer receptet:

Pestolax och quinoa
2 portioner

2 laxfiléer
3-4 tsk pesto
citronsaft
1 dl quinoa
frysta grönsaker (broccoli, blomkål, morot)
1 dl minikeso
peppar


Jag lade laxfiléerna i en ugnsfast form, skvättade över lite citronsaft och bredde över lite pesto på varje laxfilé. Laxen fick vara i ugnen på 200 graders värme i ungefär 20 minuter. Jag hällde kokande vatten över quinoan, för att den inte skulle smaka beskt. Därefter kokade jag upp nytt vatten, 2 dl. När det hade kokat upp hällde jag i quinoan och lät den koka utan lock i 15 minuter. de frysta grönsakerna kokade jag lätt i endast ett par minuter. Jag blandade ut keson med det som var kvar av peston och lite peppar.

Det blev en god måltid med mycket proteiner och bra fetter!

Quinoa - är en ört som växer på 1000-tals meter höjd i Anderna. Den är mycket näringsrik och har rikligt med fullvärdiga proteiner. Att äta quinoa iställer för exempelvis pasta, ris eller couscous ger men mer proteinrik måltid. Quinoa innehåller vitaminerna, B, C och E, kalcium, forfor och järn. Dessutom är det gott och har en ganska mild smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar