söndag 15 november 2009

Spa på Sankt Jörgen Park Resort

Idag inledde jag och mina tjejkompisar dagen på ett underbart mysigt sätt. Vi åkte till Sankt Jörgen Park Resort, som ligger på Hisingen intill Göteborg.


Vi inledde med att äta en god frukost, som vi tog för oss av på hotellets frukostbuffé. Jag åt fruktsallad, gott bröd med kalkon, keso och grönsaker och drack kaffe.

Efter det var det dags att besöka det underbara spa't som de har där. Vi fick produkter och en guide att följa under våra tre kommande timmar i spa't.

Sparitualen som vi valde var en utrensande variant, som innehöll både varma och kalla moment. Vi fick göra olika ansiktsmasker, bada i olika bastuar, duscha i olika duschar och bada i olika bad.
Efter den tre timmar långa spakuren satte vi oss i eldrummet, drack ett utrensande te och bara njöt av lugnet och tystnaden.

Det var skönt att känna sig helt ren, fräsch och utrensad i kroppen. Det var verkligen bra att ha en mix av varma och kalla moment i spa't då det fick en att slappna av samtidigt som man blev uppiggad.

Den bästa upplevelsen av allt var att bada i den varma utomhuspoolen, som syns genom fönsterrutan. Det var underbart att dyka ner i det varma vattnet och lyssna på vacker musik som spelades under ytan medan man kände hur kallt det var i luften!

Hotellet och spa't Sankt Jörgen Park Resort är väldigt smakfullt inrett.


Här är även ett par bilder från Sankt Jörgen Park Resorts egna katalog. Det var helt underbart att inleda spakuren med att bada fotbad i mosaikhörnan. Jag badade först med varmt vatten och fotsalt och sedan med kallt vatten för att det skulle bli uppiggande.Jag kan varmt rekommendera att besöka detta spa. Har ni vägarna förbi Göteborg eller bor där så bara måste ni spendera en halvdag i deras spa.

Min plan är att satsa mer på spakurer och ta hand om mig själv mer genom att unna mig olika typer av behandlingar. För mig räcker det gott och väl att ta sig tiden till att göra egna kurer hemma. Det behöver inte alltid vara dyrt och påkostat. Jag ska försöka att ta ett par timmar på helgerna från och med nu, då jag lägger ansiktsmask, har fotvård, gör hårinpackning och pysslar om mig själv. Det behöver inte ta så mycket tid, men det ger så mycket tillbaks för det är sådant som får mig att gå ner i varv och må bra!

Nu när jag sitter på X2000 på väg hem så känner jag mig helt lugn, avslappnad och rofylld i hela kroppen. Det kan jag med all säkerhet tacka spa't för!

Jag hoppas att fler tänker som jag och ser till att unna sig egen-tid då man bara pysslar om sig själv. Det är vi alla värda!

3 kommentarer:

 1. Min kompis Linda, som var med i helgen har uppdaterat hennes blogg med ett inlägg om vår spa-upplevelse här: http://balans-och-utveckling.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar upplevelse det låter som att ni har haft. Skulle du kunna tänka dig att berätta om den i en kommentar på vår sida SpaResorts (http://www.sparesorts.se) så att ändå fler kan få ta del av den?

  Sankt Jörgen Spa hittar du här: http://sparesorts.se/2013/09/28/sankt-jorgen-spa/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var härligt!
   Det skulle jag kunna tänka mig att göra.

   Radera