tisdag 8 december 2009

Annorlunda men roligt steppass

Jag har instruerat Step 45 och Core Express ikväll, som vanligt på tisdag kvällar. Steppasset blev lite annorlunda denna gång då det bara kom en deltagare och hon hade aldrig tränat step tidigare. Jag var tvungen att lägga upp passet på ett annorlunda sätt än normalt och körde mycket enklare steg och fler repetitioner än vanligt för att hon skulle kunna hänga med.

Hon var duktig och hängde med bra! Men jag insåg verkligen hur mycket förkunskaper man har själv. När jag tänker tillbaka på första gångerna jag tränade step så minns jag att jag tyckte att det var jätte svårt. Varje liten steg var klurigt och att sätta ihop flera steg till en kombination kändes som en omöjlighet. Att det sedan går ganska snabbt att träna upp sin skicklighet tror man inte de där första trevande gångerna. Men så är det. Efter 3-4 gånger brukar det lossna för de flesta.

Det var ganska bra att det inte kom fler deltagare till passet än just denna tjej. Jag kunde nu lägga tid och fokus på att se till att hon klarade av de stegkombinationer som jag körde. Och hon verkade tycka att det var kul. Så jag hoppas på att hon kommer att komma tillbaka!

Min kväll på World Class i Solna avslutades med Core Express.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar