fredag 11 december 2009

Anpassa träningen efter hur kroppen mår

I morse när jag vaknade mådde jag mycket bättre än igår morse då jag vaknade med feberfrossa och huvudvärk. Jag bestämde mig därför för att gå min planerade morgonpromenad och träna ett styrketräningspass på gymmet.

Det funkade bra att gå imorse och styrketräningen gick också bra. Jag har precis tränat klart och känner mig helt ok i kroppen. Det känns som att biverkningarna efter vaccinationssprutan har försvunnit.

Något som är väldigt viktigt när man tränar är att man anpassar träningen efter hur kroppen mår. Jag valde att ta det lite lugnare än vanligt med styrketräningen idag, då jag var rädd att min kropp inte var helt återställd. Jag körde med lite lättare vikter istället och med fler repetitioner än vanligt. Det blev totalt 9 olika övningar, 3 för rygg, 2 för biceps och 4 för axlar. I de flesta övningarna körde jag 3 x 12 repetitioner.

Ofta orkar kroppen mer än man tror. Men är man sjuk ska man absolut inte träna! Om man känner sig lite segare eller tröttare än vanligt är det klokt att minska intensiteten i träningen och istället lägga träningen på en nivå som kroppen klarar av. De dagar du mår 100% bra däremot ska du köra järnet och verkligen ta ut dig. Det är då resultaten kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar