torsdag 17 december 2009

Avstressande avslutning på dagen

Efter en dag med träning och jobb (som vanligt) avslutade jag den på ett avstressande och avslappnande sätt med ett besök hos min naprapat. Jag har varit på återkommande besök hos naprapaten de senaste månaderna och det har blivit runt sex besök totalt. Anledningen till att jag sökte upp en naprapat var för att jag har känt mig stel i ländryggen och varit begränsad i vissa mag-och ryggövningar just för att jag inte har kunnat böja eller krumma ryggen ordentligt.

Under mina återkommande besök hos naprapaten har hon masserat, knådat och knäckt ryggen och rumpan. De senaste gångerna så har jag känt att det har släppt i ryggen och idag efter en halvtimmes masserande och knäckande så kändes min rygg mer töjbar än vanligt. Jag kan med andra ord verkligen rekommendera att besöka en naprapat om man har problem med ryggen. I mitt fall hjälpte det verkligen, men jag var tvungen att gå några gånger för att det skulle ge någon verkan. De första gångerna hos naprapaten lyckades hon inte knäcka ryggen alls, men för varje gång gick det lättare och idag lyckades hon knäcka ganska mycket.

Efter naprapatbesöket kände jag mig avslappnad och fick en avstressande känsla i kroppen. Jag gick genom den snöbeklädda staden och såg människor stressa förbi med julklappar i kassar. Men det var inget som fick mig att känna mig stressad även fast jag inte har handlat klart alla julklappar ännu. Det finns ingen anledning att stressa upp sig för det när det faktiskt är en vecka kvar till jul.

Jag har fått några övningar av naprapaten som jag ska göra för att underhålla mjukheten i ryggen. Nu måste jag se till att göra min läxa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar