torsdag 10 december 2009

Börjar ångra gårdagens sprutor

Igår hade vi en läkare här på jobbet för att de som ville skulle få möjligheten att ta vaccination för svininfluensen och den vanliga influensan. Jag var i valet och kvalet en stund innan jag bestämde mig för att ta vaccinationerna. Jag är egentligen inte så rädd för att få influensan själv, utan det var främst för att jag inte vill smitta andra som jag tog dem. Anledningen är för att jag har ett mycket bra immunförsvar och brukar normalt sett inte drabbas av sjukdomar. Jag har till exempel inte varit hemma för sjukdom en enda gång på mitt nuvarande jobb, där jag har jobbat i tre och ett halvt år nu. Bara det säger en del!

Nu börjar jag ångra mig lite.... I morse när alarmet ringde vaknade jag och var väldigt trött, vilket inte är normalt för att vara morgonpigga mig. Jag kände mig lite konstig i kroppen, svårt att beskriva exakt känslan, men jag kände att jag inte mådde 100% bra. Jag gissar att jag har blivit utsatt för de biverkningar som influensavaccinet kan ge. De säger att en ganska stor andel drabbas av biverkningar såsom feberfrossa, illamående och huvudvärk av detta vaccin.

Jag begav mig iväg hemifrån i morse i alla fall, för så illa är det inte. Och jag vet ju att dessa biverkningar inte smittar så det är ingen risk att jag ger detta till någon annan på jobbet till exempel. Jag gick min tidiga morgonpromenad som vanligt, vilket gick riktigt bra. Det var skönt att få röra på sig och få frisk luft! Jag håller tummarna för att denna konstiga känsla jag har i kroppen kommer att gå över under dagen så att jag är 100% pigg och frisk från och med imorgon åtminstone. De flesta som har drabbats av dessa biverkningar har bara haft det under en dag, så sannolikheten är stor att det blir så även för mig.

När jag tänker efter så är jag glad över att jag tog vaccinet igår trots allt. Tänk att bli smittad av svininfluensan och vara riktigt sjuk i kanske uppåt tre veckor. Det skulle jag aldrig klara av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar