tisdag 22 december 2009

Bra spinning och core träning

Efter att ha gått min morgonpromenad var jag på ett pass Spinning Express och ett pass Core Express i morse. Jag var på World Class Hornsgatan och med spinningpasset i torsdags i åtanke kom jag i god tid till spinningen. Jag var inte så nöjd med spinningen i torsdags då instruktören vi hade då inte utnyttjade tiden till fullo enligt min mening. Hon lade för mycket tid till nedvarvning, avslappning och stretch så jag fick inte chansen att ta ut mig riktigt ordentligt.

Jag hade röda träningsbyxor på mig idag för att få lite extra julkänsla. Nu är det bara 2 dagar kvar till julafton...!

Därför gick jag in i spinningsalen 10 minuter innan passet skulle börja och trampade igång direkt. På så vis hann jag cykla i 10 minuter innan passet började. Jag var då redan uppvärmd så jag kunde börja trampa snabbt och med ganska tungt motstånd från passets början. Detta gjorde att jag kunde utnyttja de 26 minuter som dagens instruktör Emma lade som aktiv träningstid till att jobba maximalt. Instruktören Emma lade upp passet precis som jag tycker att det pass ska läggas upp. Ett expresspass ska inte innehålla så mycket stretch och nedvarvning, utan fokus ska vara på att komma upp i puls så snabbt som möjligt och hålla det så länge som möjligt. Jag är därför väldigt nöjd med dagens spinningpass. Det var bra att starta igång 10 minuter innan passet och instruktören Emma fick mig att ge järnet. När passet var slut var jag riktigt trött och nöjd.

Efter spinningen körde jag Core Express. Det var Emma som instruerade även det, men hon höll en äldre variant av core och inte den nya koreografin. Det var bra tycker jag eftersom det gav lite variation. Jag är så van vid att köra den nya koreografin ny att det kan vara bra att variera den med andra upplägg emellanåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar