onsdag 9 december 2009

Fler julklappstips med hälsofokus

För ett par dagar sedan skrev jag om mina julklappstips med fokus på hälsa - här kommer några fler julklappstips med hälsofokus:
 • En tränings-dvd med exempelvis yoga- eller pilatesträning
 • En mixer att kunna blanda till goda och nyttiga smoothies och juicer med
 • Bok om träning, som till exempel Stora boken om styrketräning av Marie Kjellnäs och Per Vikman
 • Receptbok med hälsosamma och nyttiga recept - Fredrik Paulún har skrivit många bra receptböcker
 • En spikmatta - detta sägs bli årets julklapp och jag har faktiskt inte provat det själv än. Det sägs vara mycket avslappnande och skönt för kroppen att ligga på en spikmatta. Även om jag tvekar och snarare tycker att det verkar vara en mycket otrevlig upplevelse att ligga på en massa vassa spikar så vill jag prova för att kunna bevisa motsatsen. Kanske detta är något för mig att önska mig i julklapp?
 • Ett hopprep - det finns knappast ett enklare sätt att träna på än att spendera en stund med hopprepet. Och det är grymt bra konditionsträning! En perfekt julklapp till den som har svårt att hinna med sin träning då hopprep är något man kan ta till när som helst och var som helst.

2 kommentarer:

 1. Spikmatta är bättre än väntat. Jag blir jättetrött och avslappnad efter bara 10-15 minuter. Brukar använda den i sängen om jag märker att jag har svårt att somna (vilket inte händer så ofta dock...).

  Fast roligare julklapp än så kan man ju få. Jag önskade mig en redan förra julen, men mamma tittade bara mysko på mig. Så efter jul fick jag köpa den själv.

  SvaraRadera
 2. Kul att höra att spikmattan är så pass bra. Vem jag än pratar med så har alla bara positivt att säga om den. Jag hoppas på att tomten är snäll mot mig i år och ger mig en. Hoppas att han inte har lika mysko blick som din mamma, Sabina. =)

  Däremot har jag hört att vissa kopior av spikmattan inte ger samma sköna känsla som den äkta spikmattan. Så ska man ha en ska man nog satsa på orginalmattan.

  SvaraRadera