torsdag 10 december 2009

Laddar inför mina pass ikväll

Jag känner mig bättre nu efter att ha haft feberfrossa och huvudvärk nästan hela dagen. Jag har högst sannolikt haft en släng av bieffekter av influensavaccinet, som jag tog igår. Nu har jag värktabletter i kroppen så det kan vara därför jag känner mig bättre. Eller så har biverkningarna gått över. Jag hoppas på det sistnämnda.

I och med att jag inte har känt mig 100% pigg idag har jag försökt att få tag på någon som kan hålla de pass som jag ska instruera på World Class Sundbyberg ikväll, men utan lycka. Så jag blir tvungen att ta Core och Booty passen själv.

Det känns ok dock och jag har precis laddat med bra energi inför detta i form av två Wasa Sport knäckebröd med böcklingpastej och en halv avokado, till det ett äpple och vatten. Så nu har jag nya krafter och ny energi i kroppen, vilket förhoppningsvis kommer hjälpa mig att klara av kvällens pass.

4 kommentarer:

 1. hej! vilken fin blogg jag ramlade in på här! du verkar så duktig och kunnig så jag tänkte att jag kanske kan slänga ut en fråga till dig?

  jag har alltid ätit hälsosamt och tränat och rört på mig regelbundet men efter i somras insåg jag att jag inte var nöjd med min vikt längre. efter ett år i usa (där jag självklart ätit onyttigare än hemma, det var nästan omöjligt att undvika där, men även varit ute och sprungit varje dag) var jag uppe i ungefär 59 kg och bestämde mig för att lägga om min kost och träning för att återgå till en vikt och form jag hade när jag var yngre och verkligen trivs med. därför har jag sedan efter sommaren dragit ner på kolhydraterna, ätit mindre portioner (jag inser att jag verkligen åt mer än jag behövde innan) och ätit mycket mindre sötsaker, och dessutom ökat på träningen - jag har tränat i någon form nästan varje dag, mest spinning. och det har verkligen givit resultat. nu har jag minskat i vikt under hela hösten och väger nu hux flux 49 kg och är supernöjd med min kropp och kondition. frågan är vad som händer nu? självklart ska jag fortsätta träna nästan som jag gjort under hösten (jag är helt träningsendorfiner-beroende) men hur mycket kan jag äta tror du för att stanna på den vikten jag har nu? när jag låg på konstant 59 kg fanns ju en balans mellan min mat- och träningsmängd men om jag skulle börja äta och träna som jag gjorde då nu skulle jag väl öka i vikt? eller skulle balansen vara den samma? hur hittar jag ny balans för att inte minska ännu mer i vikt? nu har jag ju nått mitt mål och vill bara stanna där!
  oj vad långt detta blev, men jag hoppas verkligen att du vill ta dig tid att svara!
  kram jo.

  SvaraRadera
 2. Hej Jo

  Vad duktig du är som har lyckats så bra med att nå ditt mål att gå ner i vikt. Kul att du har gjort det genom träning och ändringar i kosten. Det är bästa sättet för att lyckas skulle jag säga, då det är en livsstil man kan hålla fast vid. Som du säger skspar man nästan ett beroende av träningen efter ett tag då den skapar sköna lyckohormoner i kroppen.

  Jag hoppas att du inte har ätit alltför lite kost under denna period. Jag får lite den känslan när jag läser din fråga. Det är extremt viktigt att man tillför kroppen tillräckligt med energi för att den ska klara av att ta vara på träningen och de positiva effekter den kan föra med sig.

  Jag skulle råda dig till att äta ofta och satsa på bra råvaror. Tänk också på att variera kosten så mycket som möjligt för att få i dig av alla olika näringsämnen. Ät ordentligt så att du känner dig mätt och speciellt före och efter träning är det viktigt att fylla på med mat. I och med att du tränar behöver du inte oroa dig för att gå upp i vikt igen. Håll fast vid träningen, ät regelbundet och hälsosamt i möjligaste mån. Men om du unnar dig en fika eller godis ibland så är det ok. Du gör av med så mycket kalorier genom träningen att det inte ska vara någon fara.

  Skulle du märka att du börjar gå upp i vikt igen så kan du se över kosten och göra lite finjusteringar. Men så länge du behåller din nuvarande vikt finns ingen anledning för oro.

  Lycka till! Hör gärna av dig igen om du vill ha fler tips!

  / Karin

  SvaraRadera
 3. åh, tack för svaret! jag vet inte om du läser kommentarer till gamla poster som denna men jag hoppas att du ser detta i alla fall!
  jag har dragit ner mycket på maten under hösten, jo, men jag skulle aldrig gå över gränsen!
  jag får helt enkelt fortsätta som jag gör, kanske äta lite mer än innan och unna mig mer gott och hålla koll så att jag stannar på min vikt och inte börjar gå upp!
  som sagt, tack för svaret och en fin blogg!

  kram jo

  SvaraRadera
 4. Hej Jo
  Det låter mycket klokt att göra så.

  Ha det så bra och stort lycka till igen!!!

  Jag är säker på att du kommer lyckas hålla vikten. Håller du koll och är medveten så ska det inte vara någon fara.

  Kram Karin

  SvaraRadera