fredag 11 december 2009

Lunch tillagad på 1 minut

Igår kväll när jag kom hem var jag riktigt trött och orkade inte ställa mig och laga matlåda. Jag gjorde i ordning en riktigt snabb variant att äta till lunch idag. Jag hade färdigkokad quinoa i frysen så jag tog ute den lådan, hällde i lite fryst broccoli och packade med en konservburk med makrillfilé i tomatsås.

Quinoan och broccolin fick tina i kylskåpet under natten och idag när jag åt min lunch på jobbet hade de tinat tillräckligt för att kunna värmas upp snabbt i micron. Tillsammans med makrillen i tomatsås och en halv tomat blev det en riktigt god måltid.

Läs mer om hur nyttigt quinoa är här. Broccoli är en av våra mest näringsrika grönsaker och innehåller bland annat antioxidanten och karotenoiden lutein. Makrill är en nyttig fisk som man bör äta så ofta som möjligt då den innehåller de hälsosamma omega3-fetterna.

Det är inte varje dag man lyckas göra i ordning sin lunch på en minut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar