tisdag 8 december 2009

Nygifta ökar i vikt

Enligt en artikel på Aftonbladet.se är det vanligt att nygifta par går upp i vikt under sina första år som nygifta.

Ofta är det så att blivande brudar kämpar hårt för att komma in klänningen inför sitt stundande bröllop. Men så fort ringen är på fingret går det tydligen åt andra hållet, enligt en studie Daily mail tagit del av.

Så mycket som var femte brud går upp nio och ett halvt kilo under det första året av äktenskapet, visade studien, som är gjord på 3000 kvinnor. Det är helt galet!

Mer än 50% av de som gått upp i vikt uppgav att de inte brydde sig om sitt utseende efter att de hade gift sig. Mer än 30% av kvinnorna i studien tyckte det var svårt att äta hälsosamt när de inte hade bröllopet eller smekmånaden som motiverade dem.

25% tröståt för att de var ledsna över att den stora dagen var över. Den enda ljusglimten som undersökningen kunde visa på var att 30% började en hälsosam diet som nygift tillsammans med sin andra hälft.

Min kommentar till detta är att det är tråkigt att det ska behöva vara så, men tyvärr är jag inte förvånad... Hur kommer det sig att det är så svårt för många att leva på ett hälsosamt sätt ALLTID, och inte bara periodvis? Att vara hälsosam och bry sig om vad man äter och hur man lever är något som man mår bra av. Är kroppen nöjd och glad smittar det av sig till en själv.

Själv är jag nygift. Jag gifte mig för ett och ett halvt år sedan. Än har varken jag eller min man förfallit eller gått upp i vikt sedan bröllopet och jag ser inga risker till att vi kommer göra det heller. Att vara hälsosam ska vara en livsstil, inte bara ett tillfälligt tillstånd under en viss period.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar