fredag 18 december 2009

Promenad och astangayoga

Min promenad denna morgon gick till Slussen då jag skulle träna ett tidigt yogapass där på World Class. Det går lite långsammare att gå nu när det är så mycket snö på gatorna. Man får varva mellan att pulsa i snö och gå lite försiktigt över ishala fläckar. Å andra sidan är det bra för pulsen och benstyrkan att få lite motstånd i form av snö när man går och man tränar balansen när man parerar över isfläckarna.

På Skeppsbron har det också samlats snö och plogen har samlat ihop stora snöhögar.

Vackra hus med julbelysning pryder Skeppsbron.

Den stora julgranen på Skeppsbron är synlig på långt håll.

Vackert prydd julgran

World Class vid Slussen ligger mitt i smeten. Jag trodde att det skulle vara ett poweryoga pass, men det var asthangayoga, vilket jag aldrig har tränat tidigare. Jag måste säga att jag märkte ingen direkt skillnad mot poweryoga. Vi jobbade med i stort sett samma ställningar. Det som var en liten skillnad var att vi stannade i ställningarna under lite kortare tid i asthangayogan än i poweryogan. Och det var lite lugnare tempo. Men i övrigt kändes upplägget väldigt likt poweryogan. Kanske att någon annan vet vad som skiljer dessa yogaformer åt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar