söndag 6 december 2009

Räksallad till lunch

Vår lunch idag år vi på Kopparkitteln i Sigtuna. Jag beställde in en räksallad. Jag bad om att få Rhode Island dressingen vid sidan om då den dressingen är onödigt fett och ofta brukar restauranger servera onödigt mycket dressing eller sås till maten.

Som jag har skrivit tidigare när jag har gett tips på hur man kan att äta nyttigare är detta ett av flera saker man kan göra när man äter ute för att få en nyttigare måltid; att man ber att få dressingen eller såsen vid sidan om. Vill man äta lite sås eller dressing till sin mat tycker jag att man kan göra det. Det viktiga är att man får såsen/dressingen vid sidan av maten så att man kan bestämma själv hur mycket man äter av den.

Även om servitrisen när hon tog upp min beställning noterade att jag ville ha dressingen vid sidan om salladen fick jag in räksalladen med dressingen hälld över hela härligheten (bilderna till vänster visar salladen som jag fick in den med dressingen hälld över). Jag var tvungen att be henne gå tillbaka med tallriken till köket och komma tillbaka med en sallad utan dressing. Jag fick vänta lite längre på min mat, men det var det värt. Efter en stund kom hon tillbaka med en god sallad med mycket räkor och även några kräftstjärtar och en skål vid sidan om med rhode island dressing. Jag valde att inte äta någon dressing alls för salladen var så god som den var. Det blev en lunch med för lite fett och lite för lite kolhydrater, men däremot rik på nyttiga proteiner och vitaminer. (Bilden till höger visar räksalladen utan dressing.)

Se fler tips för en nyttig hälsolunch ute
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar