tisdag 8 december 2009

Senaste ToppHälsa om godisfakta

Idag fick jag hem det senaste numret av Topp Hälsa. Det är alltid lika roligt när en av de hälsotidningar som jag prenumererar på dimper ner i brevlådan!

I detta senaste nummer står det om att svenskarna tydligen är de som äter mest godis i hela världen. Vi äter hela 17 kilo per person och år. Det är helt galet! Vi svenskar äter hela 50 kilo socker varje år, vilket är tre gånger mer än vad WHO rekommenderar. En fjärdedel av detta socker får vi i oss från godiset.

Dessa alarmerande nyheter kommer från boken Godis åt folket - en bok om hur svenskarna blev slav under Karamellkungens rike av André Persson och Thomas Hedlund.

Jag håller med om att godis är gott och att man bör få unna sig av det, vilket jag själv brukar göra på helgerna. Men det borde finnas någon måtta. Skärpning svenskar, så mycket godis behöver vi inte äta!

Som jag tipsat om tidigare är det en perfekt julklapp att ge bort en prenumeration på tidningen ToppHälsa till någon du tycker om. Klicka här för att se fler julklappstips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar