tisdag 30 juni 2009

En härlig kväll för att grilla

När jag kom hem från jobbet nu ikväll så började Peo och jag fixa med middagen direkt, för vi skulle grilla. Denna ljumma sommarkväll är som gjord för att grilla. Vi gjorde kycklingspett och marinerade dem med en hemmagjord blandning av olivolja, soya, senap och kryddor. Vi kokade quinoa, fixade sallad och rörde ihop en kall sås.

Jag har min kollega Rita att tacka för såsen. Igår på jobbet hade hon en kall sås till sina färsbiffar som hon åt till lunch. Hon berättade då att det var hennes kompis som hade gjort såsen på yoghurt, fetaost och chili. Jag blev inspirerad av detta och gjorde min egen variant på denna sås: mild naturell lättyoghurt, 10% fetaost, soltorkade tomater och kryddorna chili, paprika, cayennepeppar och vitpeppar.

Vi åt en halva avocado (nu skulle Matteo blivit glad!) var för att få i oss nyttiga fetter. Jag åt ingen quinoa eftersom jag brukar vara sparsam med kolhydraterna på kvällen, men däremot lade jag quinoa i de matlådor som vi gjorde iordning av resterna från middagen.

Vi satt ute på altanen och åt och njöt av den ljumma sommarkvällen och av båtarna som åkte förbi.

Lunch på East idag med min kompis Anne

Idag åt jag lunch med min goa vän Anne på East vid Stureplan. Dessvärre fick vi inte en plats på uteserveringen, utan vi fick hålla tillgodo med att sitta inomhus. Lite synd då det var (och är) strålande vackert väder. Men det var trevligt på många andra sätt. Det var framför allt kul att träffa Anne som jag inte hade träffat sedan vi hade vår tjejhelg på landet i slutet av maj.

Maten var väldigt god. Både Anne och jag valde "Meatballs Masaman". Fast Anne ville dessvärre inte vara med på bild...
Dessa thaikryddade köttbullar serverades med chilirostad sötpotatis, masaman curry och massor med färsk koriander. Mums! Och precis lagom starkt. Visste ni att chili faktiskt sätter fart på förbränningen, om än i väldigt liten omfattning? Men ändå, också det lilla räknas. Sötpotatis är en hälsosam knöl och så länge man väljer en fettsnål köttfärs (max 10%) så är även köttbullar bra mat.

Bor jag i Sverige eller?

Efter min sedvanliga morgonpromenad stack jag ut och sprang. Jag körde min runda bort till Djurgården och runt där. Idag är det 9:e dagen på raken som det är riktigt hett sommarväder. Man fattar inte att detta är Sverige. Det känns snarare som att man befinner sig vid Medelhavet eller i något annat exotiskt land. Redan strax efter 7 på morgonen när jag påbörjade min löparrunda så var det super varmt. Det var nästan lite för varmt för att springa. När jag kom fram till Djurgården fick jag i alla fall njuta av att emellanåt springa i skugga. Så fort som det kom ett träd som skuggade min väg så blev jag oerhört lycklig och kände att jag fick lite mer energi.

Jag fick till en ganska bra tid trots allt. Det kändes som att jag var
tvungen att hålla igen på tempot för att det var så varmt. Men när jag kom fram till kontoret igen så såg jag att löparrundan hade tagit 50,5 minuter, vilket är ganska snabbt för att vara mig och den rundan som jag sprang.

När jag hade sprungit klart var jag riktigt röd i fejjan som synes på bilden.

måndag 29 juni 2009

Träning på Friskis&Svettis

Jag följde med Peo idag och tränade på Friskis&Svettis gym där han brukar träna. Gymmet ligger granne med oss. Det tar bara 1 minut att gå dit och jag har tänkt att det faktiskt kan vara värt att ha ett styrketräningskort där, även fast jag redan har kort på World Class.
Friskis&Svettis gymmet som kallas Bolinderkällan öppnades för ganska exakt ett halvår sedan. Det var första gången som jag besökte det nu ikväll och jag måste säga att de har allt som man behöver där. Till och med jag som har ganska höga krav på vad jag behöver ha för att köra ett optimalt styrketräningspass kände mig väldigt nöjd. De hade både pilatesbollar och bosubollar och alla tänkbara maskiner som man behöver.

Det kan faktiskt vara bra att ha ett styrke- träningskort på F&S för att komplettera med. Om jag vill träna på helgen till exempel kan det vara skönt att bara kunna snabbt gå dit istället för att behöva ta sig till det närmaste World Class gymmet som ligger ca 1 mil bort från mig. I stort sett alltid brukar jag förlägga min träning i anslutning till att jag går till eller från jobbet, och då tar jag ett World Class gym i stan. Men ibland kan det ju faktiskt vara skönt att kunna vara mer spontan med träningen.

Jag skulle dock aldrig kunna tänka mig att köpa ett gruppträningskort på Friskis&Svettis. Ibland på somrarna har jag gått på Friskis&Svettis jympa utomhus för att det har varit gratis och för att prova på vad det är för något. Men varje gång, av de få gånger som jag har gjort det, har jag blivit extremt besviken. Det känns som att man bara hoppar runt med små konstiga skutt hela tiden eller så springer man runt i ring. Detta varvas med att köra armhävningar och situps. Ingenting blir riktigt ordentligt gjort utan det känns mest som ett hopplock av olika övningar och rörelser. Dessutom blir man inte ett dugg trött även om man går in för att köra hårt. Nej, deras jympa är definitivt ingenting för mig. Men styrketräningslokalen har de gjort bra!

Det som är bra med Friskis är att det är billigt. Ett halvårskort kostar ca 1300 kronor, vilket är hur bra pris som helst. Anledningen till att de kan hålla så billiga priser äe för att all personal verkar jobba ideellt. Det är bta gjort av dem att lyckas hitta så många som ställer upp utan att få en lön.

lördag 27 juni 2009

Veckans invägning - Beach 2009

Det är lördag morgon och dags för veckans invägning. Senast jag vägde mig var för 1 vecka och 1 dag sedan och då pekade vågen på 57,1 kg.

Nu när jag vägde mig visade vågen på 56,4 kg, ett mycket trevligt resultat! Mitt mål är att gå ner till 56 kg så det verkar som att jag är mycket nära målet nu.


Jag tror att ändringen av mitt träningsupplägg är en orsak till att jag faktiskt har minskat något i vikt de senaste veckorna. Jag tränar lika mycket som förut, men jag har ökat på styrketräningen och minskat något på konditionsträningen. Men framför allt, mitt fokus och min teknik när jag tränar styrketräning är mycket bättre nu. Det har jag att tacka min PT Karin Kock för!

En annan förändring som jag har gjort den senaste tiden är att jag ser till att äta så fort som möjligt när jag är hungrig eller när jag vet att det var 3 timmar sedan jag åt senast. Man ska äta ofta och mindre portioner varje gång. Jag ser till att alltid äta åtminstone 5 gånger om dagen, men ibland blir det till och med 6 eller 7.

Man kan tycka att dessa förändringar är små och inte borde göra någon skillnad. Men faktum är att det ibland inte krävs så mycket för att man ska se resultat. Det var den lilla finslipningen som behövdes för att jag skulle gå ner de 2 kilon som jag hade lagt på mig under vintern.

Så här har min viktstatus sett ut sedan jag började med projektet Beach 2009:
25 april: 58,2 kg
2 maj: 58,5 kg
9 maj: 57,9 kg
16 maj: 58,1 kg
23 maj: 57,6 kg
6 juni: 57,8 kg
19 juni: 57,1 kg
27 juni: 56,4 kg

Nu får vi hoppas att inte dagens resultat är en tillfällighet, utan att det visar på att jag faktiskt har gått ner i vikt. Om det är så är jag nöjd, också med tanke på att jag faktiskt har ökat min styrketräning och muskler väger faktiskt mer än fett.

Jag måste se till att hålla vikten även efter sommaren, då vi antagligen kommer att åka till underbara, härliga Thailand till senhösten.

fredag 26 juni 2009

Variation av träningslokaler

Denna vecka har jag förlagt min träning på olika gym varje dag. Det är ganska kul att träna på olika ställen då det är ett sätt att variera sin träning på. Jag har ett World Calss Sverige kort och då är det möjligt att träna på vilken World Class anläggning som helst i landet.

Web Guide Partners gym: ganska litet men har det nödvändigaste som man behöver för träningen.

Dessa platser har jag tränat på i veckan:

Måndag: World Class Nybroplan
Tisdag: World Class Döbelnsgatan
Onsdag: hemma på spinningcykeln
Torsdag: World Class Hornsgatan
Fredag: Web Guide Partners gym


Imorse körde jag styrketräning av ben och rumpa i gymet på jobbet. Det var ett tungt pass och emellanåt trodde jag att benen skulle vika sig under mig, nästan. Mellan varje styrkeövning så hoppade jag hopprep. Minst 100 hopp på raken var jag tvungen att klara för att jag skulle få vara nöjd och kunna gå vidare till nästa styrkeövning.
Rekordet idag blev 187 hopp på raken. Det är riktigt effektiv träning att hoppa hopprep. Man får verkligen upp flåset, vilket man kan behöva mellan de tunga styrkeövningarna. Jag skrev om hopprepsträning i ett tidigare inlägg om gymet på mitt jobb.

torsdag 25 juni 2009

Promenad och träning på Söder imorse

Imorse körde jag mitt träningspass, styrketräning axlar och bröst och ett core express pass, på World Class Hornsgatan. Det är inte så ofta som jag tränar på det gymet, främst för att det inte ligger nära varken mitt hem eller mitt kontor.

Fördelen med att träna på ett annat ställe mot vad man normalt sett brukar är att man får variation på promenaden till gymet. Jag brukar ju alltod börja min dag med en timmes promenad. Och om mitt träningspass är förlagd på morgonen så brukar det bli att jag kombinerar min morgonpromenad med att gå till det gym där jag ska träna.

Så imorse gick jag som vanligt först till pendeln, sedan tog jag den till Södra station och gick därifrån till Hornsgatan, längst med Hornsgatan bort till Liljeholmsbron och tillbaka på Hornsgatan till nummer 103 där World Class ligger.

Jag måste säga att jag har gått i trevligare miljöer än den jag gick i idag på asfalt, bland alla bilar. Men jag var trots allt på ett strålande humör för solen lyste och det var riktigt varmt trots den tidiga morgontimman.
Utsikten från Liljeholmsbron. Eftersom jag är väldigt höjdrädd så vågade jag inte gå så nära.

Sommarmat

Det finns inget bättre än att en solig sommardag äta mat som man förknippar med sommaren. Igår kväll var jag hemma hos mina föräldrar och blev bjuden på middag där. Vi satt ute på deras altan och åt, solen lyste riktigt varmt och man fick en massa härliga sommarkänslor i kroppen.

Sill och färskpotatis är verkligen sommarmat för mig. Och det är dessutom bra och nyttig mat. Sillen ger bra med proteiner och nyttiga omega 3 fetter och potatisen ger bra med energi från kolhydrater och innehåller också bra med vitaminer. Salladen kom från deras egna trädgårdsland. Kan det bli somrigare än så?

onsdag 24 juni 2009

Träning på hemmaplan

Idag på morgonen har jag tränat på hemmaplan, då jag och min man Peo ska åka och köpa en bil innan jag kan åka till kontoret. Vi sålde vår bil förra veckan och köpte även den nya bilen då. Men vi har inte kunnat hämta ut den förrän idag. Jag vet en person som är riktigt glad över detta: Peo. Han är den som använder bilen mest och den av oss som är biltokig.

När jag begav mig ut på min 65 minuter långa morgonpromenad så var det lite småkyligt eftersom klockan var bara strax efter 5. Jag tog på mig en jacka. Men efter att jag hade gått ett tag började solen värma med sina somriga strålar och blev det varmare. Jag fick gå med jackan i handen större delen av promenaden. När jag kom tillbaka sken solen härligt, förutom på de platser där husen skymde för solen.

Efter promenaden körde jag ett pass på 55 minuter på spinningcykeln. Jag körde mycket intervaller, där jag varierade 1 minut snabbt och tungt med 1 minut lättare och långsammare. Mycket effektiv träning! Jag körde en hel del jumps också, där jag varierade mellan position 1, position 2 stående och position 3, 1 minut på vardera position.

tisdag 23 juni 2009

Hälsosidorna.se

www.hälsosidorna.se hittar man bra information om träning och hälsa. Där benar de ut sanningarna om träning och kost. Om man behöver veta mer om något specifikt näringsämne och hur det påverkar kroppen kan man läsa om det på Hälsosidorna. "Du blir vad du äter", citeras på sajten och det är jag beredd att hålla med om. Äter man korv så blir man en korv, helt enkelt.

måndag 22 juni 2009

Nyttig potatissallad

Idag åt jag en smaskig potatissallad med avocado ock rökt kalkon till lunch. Jag gjorde i ordning potatissalladen igår. Den blev mycket god och är riktigt nyttig och bra mat att äta.

Så här brukar jag göra min potatissallad:
Kokt färskpotatis
Kokta morötter
Kapris
Svarta oliver
Soltorkade tomater
Hacka allt detta i små bitar, potatis och morötter i lite större bitar
Blanda olivolja, balsamvinäger, lite pesto, svartpeppar i ett glas och häll över potatissalladen. Vänd runt allt försiktigt.

Denna potatissallad passar att servera till kalkon (som jag gjorde idag), rökt skinka, rostbiff, gravad lax eller grillad kyckling.

Spinning och konditionsträning idag

Idag på lunchen var jag och tränade på World Class Nybroplan, ett relativt nyöppnat gym som öppnade i början av maj. Det tar bara 7-8 minuter för mig att gå dit från mitt kontor så det är perfekt att förlägga träningen där.

Jag inledde med ett spinningpass på 45 minuter. Vi var bara 4 personer på passet, men det var bra kämparglöd i rummet ändå.


Efter spinningen kände jag att jag ville köra lite mer träning för att vara nöjd med träningspasset. Jag gick till konditionsrummet och ställde mig på en av cardiomaskinerna. Jag ställde in den på ett bara 15 minuter långt pass. Men det var fullt tillräckligt för jag blev helt slut av det. Jag körde intervaller och det visade sig vara riktigt effektivt. Det är inte så ofta jag gör det, men jag kommer definitivt att börja göra det oftare från och med nu.

Jag körde 1 minuters intervaller. Först körde jag 1 minut med lite lättare motstånd där jag trampade på i medeltempo, sedan körde jag 1 minut med tyngre motstånd där jag trampade på så snabbt som jag orkade och så höll jag på tills de 15 minuterna var till ända.

Jag blev helt slut av de minuter som jag körde tyngre och snabbare. Jag såg på kaloriförbrukningen att detta var ett mycket mer effektivare sätta att träna på än när man väljer andra typer av upplägg på maskinen. Och det är helt logiskt, för man kör verkligen slut på sig själv på detta sätt.

Så från och med nu är det intervaller som kommer att dominera för mig när jag tränar på konditionsmaskiner.

söndag 21 juni 2009

Mitt träningsupplägg sedan 2 veckor tillbaka

Sedan 2 veckor tillbaka har jag börjat lägga upp min träning lite annorlunda. Efter min PT's rekommendation har jag börjat med att fokusera mer på styrketräning och dragit ner något på konditionsträningen.

Så här har mitt träningsupplägg de senaste 2 veckorna sett ut:

Förra veckan:
Mån 8 juni: promenad innan frukost 55 minuter, styrketräning rygg, biceps, axlar 80 minuter
Tis 9 juni: promenad innan frukost 55 minuter, spinning 30 minuter och konditionsmaskiner 30 minuter
Ons 10 juni: promenad innan frukost 55 minuter, styrketränade bröst, triceps, bål 70 minuter
Tors 11 juni: promenad innan frukost 55 minuter, joggade 10 km.
Fre 12 juni: promenad innan frukost 55 minuter, styrketränade ben, rumpa 65 minuter

Denna vecka:
Mån 15 juni: promenad innan frukost 55 minuter, cykling 20 minuter och styrketräning bröst, triceps 40 minuter
Tis 16 juni:
promenad innan frukost 55 minuter, styrketräning rygg , biceps 40 minuter och core express 30 minuter
Ons 17 juni:
promenad innan frukost 55 minuter, konditionsmaskin cardio 40 minuter och styrketränade axlar 20 minuter
Tors 18 juni:
promenad innan frukost 55 minuter, styrketränade ben, rumpa 70 minuter
Fre 19 juni:
promenad innan frukost 55 minuter, joggade 10 kilometer

Jag kommer att fortsätta att ha ett liknande träningsupplägg kommande veckor framöver då det känns bra att fokusera på styrka men ändå hinna med lagom mängd av konditionsträning. I och med att jag promenerar så pass mycket känner jag att jag får fullt tillräckligt med förbränningsträning även i den formen.

Anledningen till varför jag vill fokusera mer på styrketräningen än innan är för att man med den kan forma sin kropp på ett helt annat sätt än om man mest fokuserar på konditionsträning. När man styrketränar förbränner man mycket också och ju mer musklet man har desto mer förbränner man konstant. Dessutom är styrketräning väldigt kul och det är lätt att se resultat av sin träning och man kan utmana sig själv på ett effektivt sätt.

Min förhoppning är att detta träningsupplägg ska få mig att tappa de par kilon som jag vill bli av med och få mina muskler att framträda mer markant. Vi får se om jag lyckas.

Min systers bröllop

Igår var en stor dag för min lillasyster Hanna gifte sig med sin engelskman Simon och blev Mrs Wilkinson istället fru Svensson. Det var en underbar och mycket lyckad bröllopsdag! Eftersom det var en festens dag så gick inte gårdagen direkt i hälsans tecken. Men man måste få ha dagar då man unnar sig av livets goda också, vilket vi alla gjorde med glädje igår.

Vi började dagen redan 08.30 på salong Puder på Västmannagatan där Madde fixade hår och smink på bruden Hanna och jag och den andra tärnan Sofie fixade hår och smink på varandra.

Helt underbart vacker håruppsättning på bruden!

När vi var klara med ombyte, smink och hår var vi riktigt hungriga då det var lunchtid. jag var iväg och köpte sallader på 7-eleven till oss. Salladerna där kan vara riktigt ok i nyttighet om man väljer med omsorg. Jag åt en sallad med bulgur, falafel och oliver. Mindre bra var att vi var tvungna att slänga i oss maten på mindre än 5 minuter, vilket inte är optimalt. Man ska ju helst sitta mer och äta i lugn och ro. Men vi hade bråttom för att passa tiden med fotograferna som väntade på oss vid Villa Källhagen.

Färdigfixade brud och brudtärnor

Fotograferna var duktiga och tog många fina bilder vid Djurgårdsbrunnskanalen.Utanför Osacrskyrkan. Jag kan andas ut efter att upplevt en omtumlande vigselakt med mycket känslor. Det var omöjligt att hålla tårarna borta då det var så vackert och så känslofyllt i kyrkan.

Middag på Villa Källhagen och en puss mellan Herr och fru Wilkinson.

Jag och min man Peo har det trevligt vid middagsbordet. Vi fick sitta bredvis varandra fastän vi är gifta!

Pappa Lennart körde en lek med brudparet under rubriken "Vilket land är svaret: Sverige eller Storbrittanien?"

Den maffiga chokladtårtan var syndigt god. Men är det bröllop så är det, så då får man äta chokladtårta. Jag njöt i fulla drag!

Kvällen avslutades med att vi förbrännde åtskilliga kalorier på dansgolvet.

fredag 19 juni 2009

Hälsotips inför midsommarfesten

Mitt allra först tips är att äta mycket jordgubbar en dag som denna. Det finns inte mycket som slår det, varken i smak eller nyttighet. Vi var hemma hos mina föräldrar igår och då fick vi avnjuta dessa delikata jordgubbar. Godast är de naturella! Gör inte som min pappa som häller på både socker och grädde på sina gubbar.

Jag vet att det kan vara svårt att få tag på svenska jordgubbar i år, då skörden har varit klen än så länge. Men de vi åt igår var belgiska och mycket goda!

Det finns en mängd andra rätter på midsommarbordet som man kan äta av:

Sill - är en bra proteinkälla med mycket nyttigt omega 3 fett. Se till att du äter mer sill och mindre av den röra som sillen ligger i, som brukar vara fylld med socker, salt och dåliga fetter. Det bästa är om du äter matjessill eller sill inlagd i en klar lag.
Lax - Om det bjuds på lax på midsommarbordet så ska du se till att ta av det. Lax är också en väldigt bra källa för bra proteiner och fetter.
Ägg - Gott och nyttigt, bra med proteiner. Och ät äggulan också, då den innehåller många nyttiga näringsämnen
Färskpotatis - Det finns vissa som säger att potatis är snabba kolhydrater som man ska undvika. Jag tillhör inte den skaran. Potatis är en mycket nyttig och bra knöl, som mättar bättre per kalori än till exempel pasta och ris. Detta betyder att man kan äta sig mätt på potatis utan att ha fått i sig så många kalorier.
Grönsaker - Ta mycket av de grönsaker som serveras på bordet. Det kan man nästan inte få för mycket av.
Grilla - Själv ska jag grilla ikväll då vi ska på fest hos några vänner i deras nya villa och ha gemensam midsommargrillning där. Det går att både vara nyttig och onyttig när man grillar. Om man ska vara onyttig så kan man grilla flintastek, korv eller köpta hamburgare. Om man ska vara nyttig så kan man grilla lax, fläskfilé, oxfilé, kyckling, vegetariska grönsaksspett eller skaldjur. Vi ska marinera egna kycklingspett och grilla ikväll har vi tänkt. Till det grillar vi även några grönsaksspett och gör en nyttig tzatziki på nästan fettfri kvarg, gurka och vitlök. Mums!
Alkohol - Det som för många är det mest förrädiska på midsommarafton är alkoholen. All sorts alkohol innehåller relativt mycket kalorier och det som är det farliga med det är att dessa kalorier mättar inte och när man har druckit några glas så försvinner omdömet något och det kan lätt bli några glas till. Mitt råd är att ta det lite lugnt med alkoholen och dricka måttliga mängder. Eftersom det är en helgdag vi pratar om så tycker jag att man kan unna sig lite för att fira detta. Men man ska bestämma innan hur mycket man tänker dricka så att det inte slutar med att man dricker för mycket. För egen del brukar jag vara nöjd med två glas vin, vilket inte innehåller speciellt många kalorier.

Det går alltså alldeles utmärkt att vara nyttig på midsommarafton. Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig midsommarafton med förhoppningsvis soligt väder, många glada skratt, god mat och kanske lite dans kring en midsommarstång.

De här fina blommorna plockade jag i morse på min morgonpromenad. Kanske att jag binder en midsommarkrans av dem senare att ha i håret.

Glad Midsommar!

Dagens viktstatus - inför Beach 2009

Idag är det fredag och midsommarafton. Jag valde att göra min invägning idag istället för imorgon lördag då jag normalt sett brukar väga mig. Detta för att jag imorgon inte kommer att ha tid för att väga mig. Jag kommer inte vara hemma på hela dagen då min lillasyster gifter sig och jag ska vara brudtärna! Senast jag vägde mig var för 1 vecka och 6 dagar sedan. Då pekade vågen på 57,8 kg. Idag när jag vägde mig visade vågen 57,1 kg, vilket visar på att jag är på väg åt rätt håll i alla fall!

Här får ni nu mitt viktstatus sedan jag började med projektet Beach 2009:
25 april: 58,2 kg
2 maj: 58,5 kg
9 maj: 57,9 kg
16 maj: 58,1 kg
23 maj: 57,6 kg
6 juni: 57,8 kg
19 juni: 57,1 kg

Jag hoppas innerligt att mitt nya fokus på att köra mer styrketräning än kondition kommer att få min vikt att sjunka ännu lite till.

onsdag 17 juni 2009

Mina favorit-hälsotidningar

Bland det bästa som finns är när en av mina favorittidningar som jag prenumererar på dimper ned i brevinkastet. Fitness Magazine har jag prenumerat på under många år och ToppHälsa började jag prenumerera på för ett par till tre år sedan. Båda är riktigt bra och innehåller mycket bra läsning om träning, nyttig mat och hälsa.

Även om jag har läst dessa tidningar från pärm till pärm under många år nu så lär jag mig alltid något nytt när ett nytt nummer kommer. Och det finns inget bättre sätt att bli peppad till att köra på ännu hårdare med träningen eller se till att vara ännu nyttigare med maten.

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och njuta av att jag fortfarande har 2 nya nummer av mina favorittidningar som jag inte har hunnit läsa ännu.

Hummus - gott och nyttigt som pålägg

Något som är väldigt gott är hummus - en kikärtsröra som är vanlig i Libanan. Förutom kikärtor så har man citronsaft, tahini (sesampasta), vitlök, olivolja och kryddor i röran. Det är verkligen super gott och fullproppat med nyttiga proteiner och fetter.

Hummus passar med det mesta. Det är gott att äta det som en sås till kyckling eller kött, att toppa en sallad med det eller äta som tillbehör till quinoa till exempel. Det passar även utmärkt att använda det som pålägg till knäckemackan istället för smör. Mums! Gott och nyttigt!

tisdag 16 juni 2009

Aktiv möhippa i helgen

I helgen var jag i England och överraskade min syster Hanna med en möhippa för henne. Det blev en aktiv helg även om fokus inte var på träning. Men framför allt blev det en mycket lyckad helg då Hanna blev totalt överraskad och chockad över att vi kom och hon tyckte att vi hade anordnat en mycket rolig möhippa.

Vi äter frukost tillsammans hemma hos Hanna efter att alla tjejer har dykt upp. Vi var 5 tjejer som hade åkt från Sverige och 3 tjejer som bor i Leicester, England där Hanna bor.
Vi åt en nyttig typisk svensk frukost med havregrynsgröt och kokt ägg. Jag hade bananskivor och melonbitar i min gröt, gott!

Därefter var Hanna tvungen att packa ihop diverse saker som stod i hennes packlista.

Vi begav oss ut på stan. Hanna fick en mängd olika uppdrag som hon var tvungen att utföra under dagen. Vi var utomhus mest hela dagen och promenerade på stan, vilket gav oss bra motion.

Vi har spökat ut Hanna med hockeyfrilla och svensk fotbollströja. Här får hon ytterlugare ett uppdrag. Jag hejar på med min svenska flagga på kinden. Heja Sverige, heja Hanna!

Mer promenad för att ta oss vidare till nästa uppdrag.

Ett av Hannas uppdrag var att hitta en look alike till hennes blivande man Simon. Här har hon hittat en. Men det enda som han delar med Simon är det mörka håret. I övrigt är de inte lika alls måste jag säga. Men vad gör man inte för att försöka lyckas med sina uppdrag.

Madde och Tessan hejjar på Hanna när hon utför sina uppdrag.

Uppdraget att bygga en mänsklig pyramid ger oss alla lite styrketräning och akrobatik.

Uppdragen är slut. Nu är det dax att ta Hanna till nästa stopp. Jag får leda vägen som den snälla syster jag är. Vi är på väg till ett spa där Hanna ska få ansiktsbehandling.

Vi har fixat till oss och är uppfräschade efter att ha spenderat ett par timmat i spat där vi har simmat, bubblat och badat bastu. En härlig hälsokur!

Hemma hos Hanna igen. Vi är samlade på altanen och njuter av eftermiddagssolen.

Senare på kvällen efter middag och annat ståhej är vi ute på en club. Systrarna ser ut att dansa loss, vilket är en mycket bra kvällsaktivitet som kan bränna fler kalorier än man kan tro om man har tur.

Om 5 dagar gifter sig min lillasyster!