torsdag 28 januari 2010

Angående min vinterlöpning

I söndags skrev jag om att jag funderar på att sticka ut och jogga nu fastän det är vinter, kallt och snöigt. Och i måndags skrev jag om att jag planerar trotsa kylan och jogga utomhus på fredag (alltså imorgon).

Jag fick ett bra artikeltips av Pernilla, en artikel på Maraton.se som handlar om just vinterlöpning och vad man ska tänka på när man ger sig ut i snön och kylan för att springa. Tack för tipset, Pernilla. Det var givande läsning och jag fick en hel del bra tips!

Igår började det snöa väldigt mycket här i Stockholm och nu ligger det ett riktigt tjockt snötäcke över stan. Det varnas dessutom för att det kommer bli kallare och blåsa upp till starka vindar. Så jag börjar så sakteliga tveka på om det är så vettigt att ge sig ut och springa imorgon. Min tanke hade varit att köra ett joggingpass utomhus på Djurgården i morgon bitti. Men jag känner mig inte direkt inspirerad till att ge mig ut i snömodden och tampas med kyla, is och snö.

Så jag kommer köra inomhusjogging istället. Det får bli ett rejält konditionspass på gymmet. Jag kommer springa på löpbandet och träna kondition i cardio trainern. Planen är att det blir 30 minuter på respektive maskin.

Här på World Class Vasastan kommer jag köra mitt konditionsträningspass imorgon

Utomhusjoggingen får vänta lite till för min del. Jag tycker inte att det är värt besväret för tillfället. Jag tror säkert att utomhusjogging på vintern kan vara en underbar upplevelse, när förutsättningarna stämmer. Men jag får avvakta tills vi har lite mer normal mängd snö och inga snöoväder/snålblåst. Tills dess fungerar det ju att köra inomhus!

Finns det någon galning där ute som joggar utomhus i nuläget?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar