fredag 22 januari 2010

Bikramyoga tidigt i morse

Jag valde att träna bikramyogan tidigt i morse, innan jobbet istället för efter jobbet. Passet började klockan 7 och höll på till 8.30. Eftersom jag är en morgonmänniska trodde jag att jag skulle vara piggare och att det skulle gå lättare att träna bikramyoga på morgonen istället för på kvällen. Normalt sett brukar jag ha mer energi på mina träningspass på morgonen än när jag tränar på kvällen.

Det blev inte riktigt så... Jag blev faktiskt lite yr vid några tillfällen under morgonens bikramyogapass, vilket jag inte har blivit när jag har tränat bikramyoga på kvällarna. Vad det berodde på vet jag inte. Det kan ha berott på att jag inte hade hunnit dricka tillräckligt med vatten innan passet eller att det faktiskt var för tidigt fortfarande för min kropp för ett så pass intensivt och påfrestande träningspass. Jag väljer att tro på det första alternativet då min kropp är van vid att träna hårt på morgonen.

Jag kunde, trots lite yrsel vid ett par tillfällen, hålla ett bra fokus och koncentration. Vissa av övningarna man gör i bikramyogan är fortfarande lite för avancerade för mig, så dessa får jag anpassa till min nivå. Man får korta vilopauser mellan varje set när man tränar och dessa är verkligen nödvändiga. Jag tror inte att mitt hjärta har slagit så hårt tidigare som det gör mellan vissa av de övningar man kör på bikramyogan. Kombinationen av hög värme och ansträngande övningar för kroppen gör att man blir helt utmattad! Men det är samtidigt en härlig känsla!

Om det inte syns på bilden så kan jag berätta att shortsen jag tränade i var plaskblöta efter passet. Alla kläder är plaskblöta efter ett bikramyoga-pass.

Bikramyoga är definitivt en yoga som piggar upp. Det går inte att gå på ett pass utan att få en massa energi av det. Efter passet tog jag en snabb dusch och begav mig sedan till kontoret. Det är underbart att få andas frisk, kall vinterluft efter ett pass bikramyoga, det kan jag säga!!!

Imorgon blir det bikramyoga klockan 11 för mig. Jag längtar redan!

4 kommentarer:

 1. Hej
  Såg att du tränar Bikram, har sett din blogg innan också men nu :-)
  Skulle vi kunna skriva lite om dig på www.lifeportalen.se ?

  SvaraRadera
 2. Hej Håkan

  Kul att du har läst min blogg. Ja, det låter intressant. Hur hade du tänkt dig att detta skulle göras?

  Ser fram emot att höra mer om ditt förslag!!!

  Mvh
  Karin

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt! Jag vill också testa bikramyoga. Var går du någonstans?

  Kram/Anna

  SvaraRadera
 4. Hej Anna
  Jag går på Bikramyoga på Söder, som ligger i Skanstull. Jag har köpt ett 10-dagars kort för 350 kronor. mycket bra pris! Kan verkligen rekommenderas!

  SvaraRadera