tisdag 19 januari 2010

Ett expresspass räcker som träning

Idag på morgonen var det dags för mig att instruera Aerobics Express på World Class Sundbyberg. Jag valde att gå en kortare morgonpromenad idag, på 30 minuter istället för 60, och att inte träna efter aerobics-passet. Anledningen till det är för att jag ska träna 90 minuter bikramyoga ikväll och jag behöver spara på krafterna tills dess.

En halvtimmes träning är annars full tillräcklig träning. Om man ser till att utnyttja tiden och jobba hårt under den halvtimmen så räcker det som ett träningspass. Därför är expressklasserna, som World Class erbjuder, så bra. Om man inte har så mycket tid hinner man oftast i alla fall avsätta en halvtimme till träning. Och det är helt klart bättre än ingen träning alls.

Jag var genomsvettig efter 30 minuter i aerobicssalen och det verkade även övriga deltagare på klassen vara. Vi var ett gäng på 10 personer i salen, som alla körde riktigt hårt. Bra jobbat alla på klassen idag!

Idag fokuserade vi på att jobba hårt med nivåer och hopp, med enkla steg och rörelser. Till nästa gång är min plan att lägga in mer stegkombinationer så att klassen blir lite mer avancerad. Jag har märkt att det är det deltagarna vill och jag tycker själv att det är roligare att lägga ihop kombinationer så att man får tänka lite mer samtidigt som man jobbar hårt. Jag hoppas på minst lika många på passet nästa tisdag klockan 06.45!

2 kommentarer:

  1. Jag tror fasiken jag kommer, brukar d va fullt så man måste boka tid? kram S

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du vill komma, Sofia! Det brukar inte bli helt fullt på morgonklasserna så du borde inte behöva boka.

    Hoppas vi ses nästa vecka på tisdag då!!! =)

    SvaraRadera