lördag 23 januari 2010

Fiberrika nyttiga pannkakor blev dagens lunch

Jag älskar pannkakor, men äter det extremt sällan. Största anledningen till det är för att jag hittills inte har hittat ett recept för nyttiga och fiberrika pannkakor. Idag kollade jag runt lite på olika receptsidor och med lite inspiration från olika håll provade jag en egen variant på nyttiga och fiberrika pannkakor. För med en fiberrik smet och bra tillbehör kan pannkakor bli en helt ok måltid näringsmässigt. Här kommer mitt recept:

Nyttiga och fiberrika pannkakor
4 portioner

4 ägg
2 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1/2 dl krossade linfrön eller psylliumfrön
8 dl lättmjölk
smör till stekningen

Börja med att blanda ägg, mjölsorterna, saltet, linfröna och hälften av mjölken i en skål genom att röra om väl med en visp. Tillsätt resten av mjölken och vispa smeten slät. Hetta upp en pannkakslagg och häll i lite smör. När smöret har smält börjar du grädda pannkakorna. Häll i ungefär 1 1/2 dl smet per omgång. Låt gräddas på medelhög värme, ganska länge på respektive sida.

När alla pannkakorna är gräddade bör de serveras genast. Njut med keso och färska bär eller rivet äpple och kanel. Det är i alla fall mina favorit tillbehör.

Jag åt mina pannkakor idag med jordgubbar, tinade från frysen, minikeso och lite kanel. Så gott! Här hittar ni fler tips på nyttiga tillbehör till pannkakan.

18 kommentarer:

 1. Åh ser och låter gott det där, ska testas! :)

  SvaraRadera
 2. ojojoj kan man bara säga! Helt underbart. dessa skall jag gör a alltid i framtiden, barnen känner knappast ngn skillnad när det äter så fort....tack för fina recept du delar med dig ; )

  SvaraRadera
 3. Du glömde skriva när man ska blanda i psylliumfrön. Jag blandar ner dem innan gräddningen, funkar för mig.

  SvaraRadera
 4. Bra tips där med äpple och kanel. Blev ju lite saftigt också. Tycker själv att bre mosad banan på, rulla ihop och sen äta stora bitar är en höjdare. Blev betydligt mättare på dessa än av vanliga pannkakor dessutom:) Tack för bra recept.

  PS Själv använde jag fullkornsmjöl både till graham och dinkel, gick utmärk. DS

  SvaraRadera
 5. Anonym: Jag har lagt till i receptet nu när man har i linfröna. Jag hade missat det. Så tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Tack så jätte mycket för ett bra recept! Åt en pannkaka med keso och hallon och blev mätt.
  Den 4,5årige sonen gav även receptet godkänt. Inte illa!

  SvaraRadera
 7. Hur mycket psy.frön ska man ha i ?

  SvaraRadera
 8. Såg nu att det stod, eller... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Jag hade i 1/2 dl psylliumfrön. :-)

   Radera
 9. jag ska prova den här pannkoka

  SvaraRadera
 10. Jaaa, vad goda dem blev! Mättande och inga krångliga ingredienser o sånt som det brukar va! :D

  SvaraRadera
 11. Bra tips blir att laga imorgon :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du göra. Hoppas att du gillar dem. :-)

   Radera
 12. Hej! Måste säga att dem var riktigt goda!! Vågade inte ha några större förväntningar då jag är väldigt kräsen, men de var ju bara såå goda! Jag hade hallonsylt på, endast. Brukar på vanliga bara ha socker men det var jättegott med sylt på. Vill också tillägga att kanterna blev så där frasiga, krispiga och goda! Kör på detta allihopa!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillade dessa pannkakor så mycket!

   Radera