torsdag 7 januari 2010

Inspirerad av Asien idag

Dagen idag (så här långt i alla fall) har gått i asiatiskt tecken för min del. Jag tränade poweryoga i morse, vilket ju är en yogaform med ursprung i Asien men anpassad efter det västerländska levernet.

Sushibitarna med lax och räkor är mina favoriter!

Idag till lunch åt jag sushi. Jag älskar verkligen sushi och kan få ett speciellt sushi-sug ibland, som endast kan botas med just sushi. Detta är ju en maträtt från Japan, som är hälsomässigt sett bra. Det enda man kan klaga på är det vita riset, som jag hellre hade sett var med fullkorn. Och soyan som man doppar sushibitarna i, är i saltaste laget. Men i övrigt är sushi nyttigt och bra mat. Man får i sig bra proteiner och fett från laxen och räkorna, och det är en kalorisnål rätt.

Få se vad jag hittar på senare idag som går i det asiatiska tecknet. Har ni några förslag?

3 kommentarer:

 1. Wok, med grönsaker och kyckling. Lite light coccosmjölk och en skvätt soya..Blanda allt. Kan även ha i lite nudlar om man vill. Åh älskar asiatisk mat!!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, Caroline!
  Wokgrönsaker blir det helt klart ikväll. Få se om jag äter dem med kyckling eller lax. =)

  SvaraRadera
 3. Men jösses vad sugen på sushi jag blev. De med räkor och en massa wasabi och framförallt ingefäran, mums!

  SvaraRadera