lördagen den 30:e januari 2010

Jag längtar till våren

Jag tycker visserligen att det är helt underbart vackert ute just nu med all snö, som ligger gnistrande vit och vacker på marken. Jag tycker att det är härligt med den friska, kalla vinterluften, så länge den stannar över minus 10. Men jag börjar så smått få nog av det...

Nu har vi haft vinter i några månader och för min del kan det räcka nu. Jag har fått njuta av vinterpromenader när man pulsar i snö och andas in härlig vinterluft. Det är en underbar känsla de första gångerna! Men när termometern fortfarande visar kalla minusgrader efter två månader och det fortsätter komma mer snö för varje dag så börjar jag så smått tröttna på det.

Imorgon är det sista januari och högst sannolikt kommer vi ha vinter i minst två månader till. Väderprognoserna utlovar mer snö och kyla och i morse hörde jag dem prata om att vi kommer få uppleva en äkta vargavinter i år. Detta känns inte så inspirerande, då jag har börjat längta till våren nu. Jag vill ha ljusa morgnar, fågelkvitter, knoppar på träden och vitsippor som pryder marken! Men jag får hålla mig till tåls, det inser jag.

Jag försöker intala mig själv att vintern har sina fördelar och att det är en vacker årstid, för så är det. Men något som jag inte kan tycka är trevligt med vintern det är de ständiga förseningarna och problemen i kollektivtrafiken, som alltid kommer med vintern. De senaste dagarna har jag kommit hem från 30 minuter till två timmar senare än jag skulle p.g.a. inställda pendeltåg. Det är verkligen inte kul! Om SL kan skärpa till sig och få sina tåg att fungera även i kalla vintertemperaturer då kan jag acceptera att vi har vinter ett tag till. Annars blir det svårt att övertyga mig att känna glädje över det faktum att vi ska ha vinter i två-tre månader till...

För mig fungerar det att pryda hemmet med vårkänslor för att bli på bättre humör. Så nu har vi fina tulpaner på bordet. Det gör mig lite gladare i alla fall! Vem av er längtar också efter våren?

3 kommentarer:

 1. jag är så less på snö. Och då har jag ändå varit borta från den i fyra veckor. =) Jag åker gärna tillbaka till vårvädret jag var i i förra veckan...

  SvaraRadera
 2. Var har du varit i 4 veckor, Sabina?

  SvaraRadera
 3. Vintern är ju en härlig årstid när snön får ligga kvar men nu tror jag också att det räcker. Helt plötsligt blev jag sugen på att köpa tulpaner...hmmm...undrar vad det beror på ;-)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera