onsdag 20 januari 2010

Laddat upp med nytt proteinpulver

Härom dagen tog vårt proteinpulver slut så vi beställde nytt och idag fick vi hem en jätteburk med 4000 gram nytt proteinpulver. Vi köpte 3 Phase Protein, vilket sägs vara det bästa proteinpulvret på marknaden.

Jag brukar använda proteinpulver genom att blanda det med vatten till en proteindrink och dricka det tillsammans med en banan direkt efter träning. Kroppen och musklerna behöver ett proteintillskott direkt efter träning för att man ska få bra effekt av träningen. Man behöver också ett tillskott av snabba kolhydrater då och det får man bland annat från banan.

Detta skriver Svensktkosttillskott.se om produkten:

3 Phase Protein kombinerar 3 olika sorters protein, som alla har olika egenskaper och upptagningstider. Med 3 Phase Protein får musklerna muskelbyggande protein under upp till 8 timmar.

Dessa är de tre proteinsorter som produkten innehåller:
  • Vassleprotein som tas upp inom 2 timmar
  • Äggprotein som tas upp inom 5 timmar
  • Kasein som tas upp inom 8 timmar

Kasein
Kasein är ett stort protein med en komplicerad struktur som tar lång tid för kroppen att bryta ner. Att det är så är nödvändigt för att upptaget ska vara långsamt. Rent kasein har ett ganska lågt biologiskt värde och man måste därför komplettera kaseinet med någon annan bra proteinkälla, vilket 3 Phase Protein gör.

Äggprotein
Detta protein har ett högt biologiskt värde och med ett långsamt upptag, vilket gör det till ett perfekt mellanmål för ökad fettfri muskelmassa. Äggprotein är dessutom rikt på de antioxidativa aminosyrorna metionin och treonin.

Vassleprotein
Vassle är det protein som har det högsta biologiska värdet av alla kända proteiner och är därför ett självklart tillskott i kosten för hårt tränande personer.

Det som är bra med 3 Phase Protein är att det kombinerar fördelarna från de bästa proteinkällorna. Den ger en bra mättnadskänsla och ett mycket långsamt, stabilt och fullständigt upptag. Man får god tid på sig att absorbera allt protein tack vare att aminosyrorna frigörs långsamt från de olika proteinkällorna.

Jag brukar normalt sett inte ta kosttillskott, men just proteinpulver tycker jag är ett mycket bra komplement till vanlig mat, framför allt för att det är enklare att ta med när man är på språng än att ta med sig proteinrika livsmedel.

Hur gör ni - tar ni något kosttillskott?

Källa: www.svensktkosttillskott.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar