tisdag 19 januari 2010

Min bikramyoga premiär

Jag har just haft min bikramyoga premiär. Under 90 minuter befann jag mig i ett 40-gradigt varmt rum och utförde en mängd olika yogaposér.

Det var riktigt varmt och emellanåt kändes det som att jag knappt fick luft. Jag trodde att man skulle vänja sig efter en stund, men det gjorde jag inte. Det var lika jobbigt under samtliga 90 minuter. Som mest ansträngande var det när man låg på ryggen eller magen, för längst ner närmast golvet var det som varmast.

Det jag däremot märkte en förbättring med under passets gång var att jag lyckades gå djupare ner i posérna ju längre tiden gick. I och med att det var så varmt där inne och eftersom man blev uppvärmd i kroppen efter en stund blev kroppen smidigare och gick att tänja ut bättre.

Jag är stolt över att jag lyckades hålla igång under hela passet. Flera av de som var nya var tvungna att lägga sig ner och vila emellanåt för att det blev för ansträngande för dem annars. Det smärtade rejält när jag gick ut i flertalet av positionerna, men det var en skön smärta som fick kroppen att tänjas ut till det maximala. När vi fick små vilopauser mellan posérna tog jag till vara på varje sekund, för det kände jag att kroppen behövde.

Det var underbart att komma ut ur rummet när passet var klart. Men nu en stund efter passet längtar jag redan tills mitt nästa bikramyogapass. För det var verkligen kul, och det gav verkligen mersmak. Och jag är säker på att jag kommer tycka att det är roligare för varje gång jag tränar det. Imorgon kväll är det dags för mig igen!

Någon mer som har tränat bikramyoga?

6 kommentarer:

 1. Åhhh, jag är JÄTTESUGEN på att prova, ännu mer efter att ha läst ditt inlägg! Nu ska det ske :).

  SvaraRadera
 2. Kul, nu måste jag definitivt testa!!

  SvaraRadera
 3. Låter härligt! Har länge varit sugen på bikramyoga, men inte riktigt kommit till skott.. men en dag så!

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!

  Vad kul att du gillade det. var det på Du calme ni körde? Jag vill köpa ett veckopass när jag kommer till Stockholm, kanske vi kan träna ihop någon dag då.

  SvaraRadera
 5. Nej det är på Bikramyoga på Söder som jag körde. Ja det vore jätte kul att träna ihop!!! Vad kostar det på Du calme?

  SvaraRadera
 6. Fin blogg du har. Bikramyoga låter väldigt intressant och är definitivt något som du väckte mitt intresse till att prova på :)

  SvaraRadera