fredag 22 januari 2010

Min snabba tomatlax med fullkornspasta

Igår kväll svängde jag ihop en snabb och god maträtt, som jag åt till lunch idag. Vi hade inte så mycket mat hemma så jag tog av det som fanns. Ofta är det då man kommer på nya, bra och goda recept. Så även denna gång. Det blev en bra komponerad måltid med lax, tomat och fullkornspenne. Här delar jag med mig av receptet, som är grymt enkelt:

Min snabba tomatlax med fullkornspasta
2 portioner

110 gram fullkornspenne
1 gul lök
2 morötter
200 gram lax
1 burk tomatkross
chilikrydda
peppar

Jag började med att koka upp vatten till pastan. Jag lät pastan koka lite kortare tid än vad som stod på förpackningen för att den skulle bli al dente. Eftersom jag visste att pastan skulle ligga i en matlåda med tomatsåsen under några timmar så ville jag inte att pastan skulle vara för mjuk då tomatsåsen också gör att pastan mjuknar.

Jag hällde lite olivolja i en varm stekpanna. Efter att jag hade hackat löken och skalat och hackat morötterna hällde jag dem i stekpannan och lät fräsa på ganska hög värme. Jag kryddade och hällde på tomatkrossen när lök och morötter hade fräst en stund. Mot slutet tillsatte jag laxen och lät den puttra med en kort stund. När pastan hade kokat klart var maten klar.

Gott, nyttigt och extremt snabbt att tillaga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar