lördag 9 januari 2010

Mitt hemmagjorda potatismos

Ibland lyxar jag till det och lagar potatismos istället för att äta den kokta potatisen som den är. Om man ska tänka på GI-värde och vad som är bäst för kroppen så är det bättre att äta potatisen som den är. Men min mans favorit är potatismos och jag kan också tycka att det är gott, så emellanåt får det bli det som variation.

Det är väldigt enkelt och går snabbt - så här gör jag mitt potatismos:

Potatismos
4 portioner

8-10 potatisar
ca 1/2 dl mjölk
peppar
lite salt
lite muskotnöt

Skala och koka potatisen. Det går bra att låta den koka lite för länge eftersom den ändå ska mosas sönder sedan. Häll av vattnet. Fördela potatisen med en kniv i lite mindre bitar. Häll på skvätten med mjölk. Ta fram en elvisp och vispa sönder potatisen så du får den i mosad form. Krydda och servera!

Jag tycker att potatismos är gott till hemlagade köttbullar, kassler i ugn, lax och kycklingfilé.

1 kommentar:

  1. Men HJÄLP vad längesen! Nu blev jag extremt sugen på mormors stekta strömming och hemlagat potatismos...mums! Potatis är överhuvudtaget extremt underskattat och så otroligt gott!

    SvaraRadera