lördag 16 januari 2010

Nu har jag också provat Shaktimattan

Jag vet att jag är extrem sen med att prova Shaktimattan, men igår kväll var det äntligen min tur att göra det. Anne har tagit med sig sin matta hit under helgen. Jag har velat prova det länge, men det har helt enkelt inte blivit av. Och jag har inte velat gå och köpa en spikmatta förrän jag vet hur jag tycker om att ligga på en sådan.

Jag tycker att man har hört så mycket blandade kommentarer om hur det är att ligga på den. Många verkar älska det och gör det så gott som varje kväll innan sovdags. Men det verkar också finnas en hel del som inte alls ser ljusningen i det.

Här kommer min recension efter att ha provat Shaktimattan:
Till en början var det ganska smärtfullt och jobbigt att ligga på mattan. De första minuterna på mattan var verkligen ingen njutning. Efter en stund började jag kunna slappna av bättre och då blev det också skönare att ligga på den.

Jag blev tröttare och tröttare för varje minut på mattan, vilket i och för sig också kunde ha haft att göra med att jag var extremt trött redan. Klockan var runt 24 på natten när jag låg på den, det var fredagkväll och jag har haft en vecka med extremt lite sömn, så att jag höll på att somna på mattan var egentligen inte konstigt.

Jag låg ungefär i en kvart på mattan innan jag valde att låta det vara nog. Risken var annars att jag verkligen hade somnat på mattan. Det var en ganska skön känsla efteråt, men jag kan inte påstå att jag kände mig mer avslappnad än vanligt. Så jag tror inte att den hade någon större effekt på mitt välmående egentligen. Kanske behöver man ligga på den mer än en gång för att man verkligen ska känna att den ger resultat när det gäller avslappning och må-bra-känslor?

Vem av er brukar ligga på spikmatta regelbundet?

1 kommentar:

  1. Jag, men jag har en yantramatta. Shakti ska vara lite "hårdare" säger syrran-hon har en sådan. ÄLSKAR min matta:D

    SvaraRadera