söndag 3 januari 2010

Om mina nyårslöften för 2010

Vissa av oss har avlagt nyårslöften, vissa inte. Jag tycker att man bara ska avge löften på nyårsafton om man har genomtänkta sådana och hade gett dessa löften eller satt upp dessa mål oavsett om det var nyårsafton eller inte. Om man gör det bara för sakens skull tror jag att chansen att man håller sina löften är liten och jag ser ingen vits i att avlägga löften eller sätta upp mål som man inte är engagerad att hålla fast vid.

Men om man som jag ändå har nya målsättningar för det nya året så är nyårsafton ett ypperligt tillfälle för att avlägga dessa. Som jag skrev om för några dagar sedan blev mina nyårslöften dessa två:
  • Jag ska ge yoga (inklusive bikramyoga) en ärlig chans och se till att det blir en naturlig del av min träning
  • Jag ska lyckas med att göra chins och dips utan hjälpvikt eller andra hjälpmedel
Jag brukar normalt sett lyckas hålla mina nyårslöften och jag tror att jag kommer att klara det i år också, även om punkt 2 kommer bli riktigt svår för mig (jag har en lång bit kvar innan jag kommer lyckas med chins och dips utan hjälpvikt...).

Nu har året börjat och det gäller att sätta igång direkt för att lyckas med att nå dessa mål. Just nu sitter jag och funderar på hur jag ska lägga upp träningen under kommande vecka. Jag kommer köra tre styrketräningspass och inleda två av dem med att träna chins respektive dips. Det är smart att inleda passen med att träna dessa övningar, som kräver fräscha och utvilade muskler.

Jag kommer lägga in ett poweryoga-pass antingen i veckan som kommer eller veckan därefter. Det beror lite på hur gymmens scheman ser ut och vad som passar mig bäst. Min plan är också att snart prova på bikramyoga genom att köpa ett 10-dagars kort på BikramYoga Södermalm. Efter trettondagshelgen kommer jag göra detta och då kommer det bli mycket bikramyoga på schemat för min del, det kan jag lova! Jag måste också kolla om Anne har hunnit prova bikramyogan där eller om hon vill slå följe med mig och om Rita känner för att bikramyoga med mig.

Vill man få lite tips på hur man kan lyckas hålla sina nyårslöften - läs här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar