torsdag 21 januari 2010

Thaikycklingsoppa jag måste prova

Idag såg jag ett recept på en thaikycklingsoppa i Metro som jag måste prova. Jag älskar thaimat, jag älskar kyckling och jag älskar soppa, så det kan inte bli annat än lyckat. Så här gör man soppan enligt Metro:

Thaikycklingsoppa
4 portioner

480 gram kycklinglårfilé
1 röd paprika
1 zuccini
4 cm ingefära
1 vitlök
2 msk lantbuljong
5 dl vatten
4 dl kokosmjölk (lätt)
1 tsk sambal oelek
1 lime
1/2 olivolja
salt

Strimla kycklingen och salta. Kärna ut och strimla paprika. Tärna zuccinin. Skala och finhacka ingefära och vitlök.Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i kycklingen och fräs i några minuter. Tillsätt paprika, zuccini, ingefära och vitlök. Låt fräsa i några minuter. Slå på vatten, buljong och kokosmjölk. Låt småputtra i ca 10 minuter. Tillsätt sambal oelek. Riv skalet av en lime. Tillsätt skalet och saften av lime. Rör om och servera.

Tycker inte också ni att detta låter gott?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar