lördag 16 januari 2010

Ugnsrostade rotfrukter med lax, ruccola och granatäpple

Vi lagade en underbart god middag idag. Här delar jag med mig av receptet.

Ugnsrostade rotfrukter med lax, ruccola och granatäpple
4 portioner


400-500 gram lax
4 morötter
1 palsternacka
1/2 rotselleri
4-5 rödbetor
1 gul lök
5-6 champinjoner
1/2 zuccini
salt
peppar
rosmarin, övriga örtkryddor
olivolja
1 påse ruccola
1 granatäpple

Börja med att koka rödbetorna med skalet på i ca 20 minuter. Skär morötter, palsternacka, rotselleri och lök. Lägg alltsammans på en ugnsplåt. När rödbetorna är klara lägger du även på dem. Ringla över olivolja och krydda med samtliga kryddor. Ställ in i ugnen på 200 grader.

Skär champinjoner, zuccini och lax i bitar. När rotfrukterna har varit inne i ugnen i ca 25 minuter lägger du på champinjonerna, zuccinin och laxen och låter allt vara i ugnen i ytterligare ca 20 minuter. Direkt efter du har tagit ut plåten ur ugnen lägger du på ruccola och granatäpple, som du pressar över. Klart att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar