torsdag 28 januari 2010

Utvärdering bikramyoga

Jag har nu tränat bikramyoga väldigt intensivt och mycket under 10 dagar. I morse tränade jag mitt sista bikramyoga-pass på ett tag. Jag tänkte nu utvärdera hur jag tycker det har varit att träna bikramyoga. För er som aldrig har tränat det, men är intresserade av att prova, kan jag rekommendera att ni läser detta!

Det var bra att träna det så pass många gånger som jag har gjort under denna intensiva period. Det fick mig att finslipa tekniken och förstå syftet med alla övningar. Jag märkte att jag blev bättre och bättre för varje pass jag gick på. Jag lyckades töja kroppen lite djupare för varje gång, jag lyckades jobba med andningen bättre och jag blev bättre på att hålla fokus i övningarna. Jag rekommenderar verkligen att man går många gånger i början för att komma in i det.

Ett tips jag också kan ge er som funderar på att prova bikram är att ha så lite kläder på er som möjligt. De senaste bikrampassen jag var på hade jag en outfit som fungerade bra för mig: en bikinitrosa av shortsmodell, trekantsbikini och ett tunt linne över det. Man svettas så otroligt mycket under passet att man måste ha minimalt med kläder och gärna i material som inte suger åt sig svetten.

Jag tränade bikramyoga på Bikramyoga Södermalm, som ligger i Skanstull. Jag tycker om stället, det är fräscht, inrett med snygga detaljer och inger en härlig och rogivande stämning med de tända ljusen. Personalen är väldigt trevlig och serviceminded. De instruktörer som höll passen var väldigt duktiga och proffsiga. De var också bra på att visa en till rätta om man höll en position felaktigt. Det var främst p.g.a. det som jag lyckades med att förbättra min teknik i övningarna.

Det enda negativa jag kan komma på när det gäller Bikramyoga Södermalm är att de inte har tillräcklig kapacitet för alla som vill träna där. Klasserna blir fullbokade alldeles för snabbt. Man kan boka in sig online och bokningsmöjligheten för en klass släpps en vecka innan. För att vara säker på att få en plats på de klasser som hålls under de populäraste tiderna är man tvungen att boka in sig en vecka innan. Det märks även tydligt i omklädningsrummet att de behöver anpassa lokalerna för fler personer. Normalt sett går åtminstone 50 tjejer på en bikramyoga-klass som är fullbokat och alla dessa är tvungna att dela på fyra duschar. Om man bortser från detta måste jag säga att Bikramyoga Södermalm är ett riktigt bra ställe för bikramyoga-träning.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med att ha provat bikramyoga och jag kommer helt klart fortsätta med det!

Läs mer om bikramyogans fördelar här.

1 kommentar:

  1. Det låter superhärligt! Har varit sugen på att prova länge, men det har inte blivit av än... Får absolut ta tag i det snart :).

    SvaraRadera