lördag 23 januari 2010

Vacker vinterdag med lite solIdag på förmiddagen var solen faktiskt framme en stund. Det har med andra ord varit en vacker, vintervit och ljus lördag. Tidigare idag när jag gick hem från pendeltåget njöt jag av att gå längs med isen, som ligger intill vårt hus. Det var så vackert att titta ut över den vita isen och på den molnbeklädda, ljusa himlen!

Idag har det varit ganska många ute på isen och promenerat eller åkt skidor. Nu är isen tjock nog för att göra det och det är verkligen kul att se hur många som passar på att njuta av utomhusaktiviteter och motion en dag som denna.

Det är underbart att ha årstider tycker jag, för varje årstid har sin charm. Just nu njuter jag av det vackra vinterlandskapet, av att gå på gnistrande vit snö, som knarrar under fötterna och av att få andas frisk, kylig luft. Jag njuter också av att få komma in, kura ihop sig med en filt och en varm dryck och mysa med tända ljus. Sådana saker har inte samma charm på sommaren till exempel.

Jag längtar visserligen till våren just nu och framför allt efter ljuset. Men dagar som denna vi har haft idag får mig att uppskatta vintern så pass mycket att det känns ok att våren dröjer lite till.

Vilken är din favorit årstid?

1 kommentar:

  1. Tack för besöket Karin! :) Roligt när det dyker upp nya människor :)

    Årstider.. Det är svårt att välja en. Alla har ju sin charm.. Så jag säger: Alla fyra är bäst!

    Ha en fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera