fredag 29 januari 2010

Världens friskaste stad genom motion

Friskis & Svettis har dragit igång en kampanj som de kallar Tillsammans mot Världens friskaste stad. De vill uppmärksamma hur viktigt det är att vi tar hand om oss själva genom att inte jäkta, äta bra och träna regelbundet, eftersom detta leder till att vi mår bättre och blir mindre sjuka. Jag kan inte annat än instämma att detta är mycket viktigt! Enligt Folkhälsoinstitutets rekommendationer är det för tillfället bara en av tio som motionerar tillräckligt. Det är alldeles för lite, tycker jag.

Friskis & Svettis vill med sin kampanj göra Stockholm till världens friskaste stad. Deras första mål är att få 50,000 fler stockholmare att röra på sig en till två gånger i veckan under 2010. Viktigt att poängtera är att de inte har något vinstintresse i detta, så för dem spelar det ingen roll om man motionerar på en F&S-anläggning, ute i joggingspåret eller hemma i vardagsrummet. Gå in på Friskis & Svettis kampanjsida och skriv på manifestet du också! Jag har redan skrivit på, för detta är viktigt!

Kanske har ni som bor i Stockholm redan sett skyltarna som sitter upp runt omkring i staden? Där påpekas det att man ska ta en omväg för att må bättre. Det ligger ganska mycket i det.

Det handlar helt enkelt om att få in vardagsmotion på ett naturligt sätt varje dag. Det är något jag tycker är väldigt viktigt och det är så enkelt för oss allra flesta. Istället för att ta bussen några stationer så har man oftast tid att gå, annars får man se till att ta sig tid till det. Bara en sådan sak som att alltid ta trappan istället för rulltrappan eller hissen kan göra stor skillnad, eller att ta cykeln till jobbet istället för bilen.

Har du fler tips för vardagsmotion? Här finns några av mina.

Källa: www.sthlm.friskissvettis.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar